Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Elszólta magát Macron: a francia csapatokat nem szívesen, de a „nyugati erőket” el tudná képzelni a háborúban

2024. május 12. 08:12

Elrettentené az oroszokat a francia elnök.

2024. május 12. 08:12
IAEA Nuclear Energy Summit 2024

Fotó: Simon Wohlfahrt/Bloomberg via Getty Images

Dacolva a következményekkel, Emmanuel Macron továbbra is a háborús narratívát erőlteti írja a Magyar Nemzet. A francia elnök a legutóbbi online kampányeseményén arról beszélt, reméli, hogy a francia csapatoknak nem kell közvetlenül részt venniük az orosz–ukrán háborúban, de

valószínűleg eljön egy olyan pont, amikor Oroszország túlságosan is előrenyomul Ukrajnában, akkor pedig a nyugati erőknek kell beszállni a háborúba”

– jelentette ki Macron, majd hozzátette, szerinte „több fegyvert kell szállítanunk az ukránoknak, és világossá kell tennünk az oroszok és minden európai számára, hogy készen kell állnunk arra, hogy cselekedjünk az elrettentésük érdekében.”

Ezt is ajánljuk a témában

Mint ismert, Emmanuel Macron francia elnök kész vitát nyitni egy olyan európai védelmi együttműködésről, amely a nagy hatótávolságú és rakétaelhárító fegyverek mellett nukleáris fegyvereket is érinthet.

A francia politikus azon országokra gondolt, amelyeknek vannak atomfegyvereik, vagy akiknél amerikai atomfegyverek vannak. „Tegyünk le mindent az asztalra, és nézzük meg, mi az, ami valóban hitelesen véd minket” – jelentette ki a Sorbonne-on tartott beszédében Macron, április 25-én. Mint megjegyezte: Párizs készen áll arra, hogy nagyobb mértékben járuljon hozzá a kontinens védelméhez.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 382 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vizesnyolcas
2024. május 12. 23:15
Macron egy bohóc, de ezúttal csak erős csúsztatással lehet a szavainak olyan értelmezést tulajdonítani, hogy "a francia csapatokat nem, de a nyugati erőket igen". - Ez még az itteni Mandiner cikk figyelmes olvasásából is kiderül.
Martell 2
2024. május 12. 19:48
Ideje lenne felakasztani téged a normális franciáknak, te háborús uszító gerontofil buzi.
Türelem
2024. május 12. 16:43
Útmutató a világállam másik ideológusa, Bernard Baruch 1946-os gondolatsora is. "...a finánctőke által tervezett világ a világszocializmus megvalósítása..." Osborne 1949-ben :"...a monopóliumok kozmopolita együttműködése az első nagy kísérlet a világszocializmusra..." Most akkor mi épül napjainkban, Európában, benne Ukrajnában, a kozmopolita monopóliumok milyen jövőt szántak az emberiségnek? Már Reves is fellázadt a nemzeti szuverenitások ellen...most akkor mit fognak eltörölni? Azt már tudjuk, mit akart Lenin, Sztálin, Hitler....
Türelem
2024. május 12. 16:34
A mandiner figyelmébe ajánlom Emery Reves, 1945-ben megjelent, Anatomy of Peace /A béke anatómiája/ című könyvét. Megérne egy bővebb elemzést. Csak egy kis ízelítő: "Világunkban csak az ágyúk szabályozzák a termelést, a kereskedelmet és a fogyasztást. ...a politika és a diplomácia csak, a szuverén államok közötti szerződések és egyezmények csak a háború előkészítésére szolgálnak..bolygónk egységes demokratikus ellenőrzése csak a világkormány létrehozásával érhető el."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!