Lengyel újságíró: cenzúrahullám közeleg a Facebookon az európai választások előtt

2024. március 26. 11:38

A platform a Sorosék által finanszírozott NGO-kat fogja felhasználni a közelgő európai parlamenti választások befolyásolására – figyelmeztetett Grzegorz Górny.

2024. március 26. 11:38

Nyitókép: Lionel BONAVENTURE / AFP

 

Nem csak a politikai pártok készülnek az európai választásokra. A Facebook és az Instagram tulajdonosa, a Meta az uniós szervekkel karöltve dolgozik egy „választási műveleti központ létrehozásán” , ahol „szakértők és elemzők” fognak azon dolgozni, hogy elhárítsák a „potenciális fenyegetéseket”. 

A központ figyelni fogja a kibertérben a „dezinformációt és a manipulációt” továbbá a mesterséges intelligenciával való visszaélést, és eltávolít minden olyan tartalmat, amelyet hamisnak, károsnak vagy veszélyesnek ítél.

Más szóval, cenzorként fognak működni 

 – Grzegorz Górny wpolityce.pl lengyel hírportálon megjent cikkében.

Az újságíró szerint az IFCN a Poynter Intézet kezdeményezését is

baloldali és liberális alapítványok finanszírozzák, köztük a Soros György és Bill Gates által támogatottak,

és amelyek élharcosai az eutanáziának, az abortusznak a gender ideológiának, valamint a migrációnak, és emellett az amerikai demokraták legnagyobb adományozói is. „Ki fogja tehát ellenőrizni, hogy semlegesek-e vagy sem?” – tette fel a kérdést az újságíró.

Górny felidézi azt is, hogy a legutóbbi amerikai elnökválasztási kampányban a fősodru média a közösségi oldalakkal együtt hogyan hallgatott el olyan ellentmondásos információkat, amelyek befolyásolhatták volna az elnökválasztás kimenetelét. Legyen szó akár a koronavírussal kapcsolatos információkra, akár Joe Biden fiának hírhedt laptopjával kapcsolatok botrányra.

Az újságíró szerint pedig nem garantálja semmi sem, hogy az EP-választás során ugyanezzel a módszerrel befolyásolják annak kimenetelét.

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:05
🍓 ️ ­­­A­­­ ­d­­­ö­­­g­ö­­­s­­­ ­l­­­á­n­y­­­o­­­k­­­ ­v­­­á­r­­­n­­­a­­k­­ ­­r­­á­­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­.­­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­­.­­𝗙­­𝗨­𝗡
pipa89
2024. április 26. 08:07
Kilépni minden globalista közösségi térből! INDULJON A BANZÁJ!
atti64
2024. április 05. 21:39
FACE,INSTA ,TIK TAK ADATHALÁSZ OLDALAK SZAROK RÁJUK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
valerian-0
2024. április 01. 09:38
Ezen ma még lehet csodálkozni? Cukiberg tágra nyitott zsebbel pukedlizik a demokratáknál. Naná, hogy cenzurázni fognak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!