Leállították a baltimore-i hídomlásban eltűnt emberek utáni kutatást

2024. március 27. 06:35

Nem számítanak túlélőkre.

2024. március 27. 06:35

A hatóságok kedden helyi idő szerint az esti órákban leállították a kutatást Baltimore-i hídomlásban eltűnt hat ember után, akiket feltételezett halálos áldozatnak nyilvánítottak. Kedden kora hajnalban a Baltimore-i öböl fontos hídja, a Francis Scott Key Bridge pillanatok alatt omlott össze, miután nekiütközött egy óriási, meghibásodott konténerszállító.   

A parti őrség kedd esti sajtótájékoztatóján közölték: 

nem feltételezhető, hogy túlélőket találnak, a további kereső munkát pedig a romló látási és időjárási viszonyok, valamint a víz hőmérséklete is akadályozza.

  

Roland Butler, Maryland rendőrség vezető nyomozója hozzátette, hogy a víz tele van törmelékkel és a híd acélroncsaival, a hajótestről pedig konténerek lógnak a víz fölé, ami veszélyessé teszi búvárok munkáját. 

Kérdésre válaszolva elmondta: jelenleg semmi nem támasztja alá azt, hogy a baleset idején jármű közlekedett volna a hídon, mert a forgalmat időben sikerült leállítani, rögtön miután a hajó vészjelzést adott le.   

Fotó: Mandel Ngan/AFP

Joe Biden elnök minden lehetséges segítséget kilátásba helyezett

 a katasztrófa utáni helyreállításhoz és újjáépítéshez. Pete Buttigieg közlekedési miniszter a híd összeomlását „egyedi körülményként” értékelte, és szintén ígéretet tett arra, hogy szövetségi források válnak elérhetővé Maryland állam számára. Megjegyezte: nincs olyan híd, ami képes lett volna ellenállni egy akkora közvetlen becsapódásnak, amit egy akkora hajó okoz, mint az itt szerepet játszó konténerszállító.   

Közölték: a nyomozás részletesen kitér majd a szingapúri zászló alatt hajózó Dali nevű konténerszállító dokumentumaira, műszaki állapotának és felülvizsgálatának múltjára.

A híd megsemmisülése egyben fontos közúti közlekedési útvonalat is megszüntetett a régióban, 

ami a főváros, Washington, valamint Philadelphia és New York között is fontos közlekedési folyosó, és kiesése az alternatív útvonalakon torlódásokat okozhat a közelgő húsvéti hétvégén.

A Patapsco folyó torkolata felett ívelő több mint két és fél kilométer hosszúságú híd építését 1972-ben kezdték és 1977-ben fejezték be. 

A hidat a világ legnagyobb több támaszú rácsszerkezetű építményei között tartották számon, 

amelynek legszélesebb nyílása 366 métert fogott át. Középső részén 56 méterrel magasodott a víz fölé.

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:05
🍓 ️ ­A­­ ­­d­­ö­­­g­­­ö­s­ ­­­l­á­­­n­­y­o­k­­­ ­v­­á­­r­­­n­a­k­­­ ­r­­á­­­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­­.­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­𝗙­𝗨­𝗡
citromosParizer
2024. március 29. 19:05
a Titanicot felderítő tengeralattjárót meg hetekig kereste a fél világ hadiflottája, itt meg egy bő félóra után leállították a keresést :)
but-head
2024. március 27. 12:23
Nyilván az amcsi hajóskapitányok kiválasztásánál is már a kvóta az első, a szakértelem huszadrangú. Gondolom egy néger transz- (buzi/leszbikus) nő/férfi kapta a feladatot.
453682
2024. március 27. 08:32
Magától dőlt össze, nincs itt semmi látnivaló.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!