Kutyafáját: betilthatják a tacskókat

2024. március 27. 17:48

Németországban.

2024. március 27. 17:48

Niytókép: Getty Images / Alexandra Robins

Tenyésztési tilalom várhat több kutyafajtára is, miután új törvényi szabályozást kívánnak hozni a kutyatenyésztésről – számolt be róla a Sky News. Az új jogszabály tervezete szerint az olyan kutyák szaporítását tiltanák be, amelyek olyan tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek szenvedést okoznak nekik.

A német Kennel Club (VDH) azonban arra figyelmeztetett, hogy a törvény szerint a kutyák rövid lábaik is „rendellenességnek” minősülnek. Így tulajdonképpen a farkasszerű kutyákon kívül alig lesz valami tenyészthető. Betilthatják a tacskók, a corgik, angol és francia bulldogok, a mopszok, a boxerek tenyésztését is. 

 

De a legmegdöbbentőbb, hogy

még a németjuhászok is veszélyben lehetnek a nem túl magas átlagéletkoruk miatt.

A VDH most petíciót indított azért, hogy dolgozzák át a tervezett jogszabályt, mivel szerintük egy sor kutyafajta eltűnését okozhatja jelenlegi formájában. 

A mezőgazdasági minisztérium tagadta, hogy fajtákat akarna betiltani, közleményük szerint azok ellen az állattenyésztők ellen akarnak fellépni, akik állatkínzást követnek el. 

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
goldie-2
2024. március 28. 19:22
........
Bell & Sebastian
2024. március 28. 08:20
Inkább bizonyos emberfajták szaporodását kellene meggátolni, mert az anyatermészet bár lassan dolgozik, de legalább kíméletlen.
röviden
2024. március 27. 22:20
Egy jól tartott tacskó nem szenved, csak az ostoba, állatot emberként kezelő idióták hiszik.
békalepcse2.0
2024. március 27. 22:16
Ennyi hülyét egy rakáson... A tacskó alapvetően vadász kotorékeb és a rövid lábai a ktorékban való munkára idealisak. Pont ezétt ŕs pont ilyenre lettek kitenyésztve szelekció által! A terepmunkában is kiválóak, utánkeresésben. Az orra mindig a földön van és ehhez nem kell hajladoznia. Kiváló vadásukutya, de lakásba nem valók, mert a lakásban unatkozik és ha nem adsz neki munkát unalmában megöli a macskádat. Egyébként meg egyáltalán nem rövidek a lábai, mert pont a földig érnek...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!