A csehek az unión kívülről vásárolnak sok százezer lőszert az ukránoknak

2024. március 02. 20:06

Szakértők szerint ez is kevés ahhoz, hogy áttörést érjenek el az ukránok, ezzel csak kihúzzák a jövő évig.

2024. március 02. 20:06
Ukrainian women undergo military training in Kyiv

Miközben az Egyesült Államok leállította a fegyver- és lőszerszállítást Ukrajnába, addig Európa nem áll meg, ugyanis tavasszal több mint egymillió lőszert szállíthatnak keletre a háborúban álló, súlyos lőszerhiánnyal küzdő országba. A hiánnyal magyarázható, hogy az orosz hadsereg számos sikert tudott elérni a fronton, több kisebb-nagyobb települést elfoglalva. 

Ukrajna hosszú hetek óta könyörög, hogy szövetségesei szállítsanak számára lőszereket, azonban ez eddig nem történt meg. A Forbes arról ír, hogy Ukrajna nyugat-európai szövetségesei még a tavasszal először 300-400 ezer lőszert szállítanak le a beígért egymillióból. 

Csehország vezetésével ráadásul egy unión kívüli államtól vásárolnak 700 ezer lőszert, amelyet aztán átadnak az ukránoknak. 

Ezt is ajánljuk a témában

A szakértők megjegyzik, ez a mennyiség még kevés ahhoz, hogy az ukránok megfordítsák a háború állását, ez csak arra jó, hogy az utánpótlással kihúzzák a jövő év elejéig, ameddig fel nem pörög az európai és amerikai hadiipar. Európa területén több lőszergyártó üzem is épül már tavaly óta, a gyártás azonban csak a következő évtől indulhat meg. 

Nyitókép: Gian Marco Benedetto / ANADOLU / Anadolu via AFP

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:13
🍓 ️ ­­A­­ ­­­d­­­ö­­­g­­ö­­s­ ­­l­­á­­­n­­y­­o­k­­­ ­­­v­­­á­r­­n­a­­­k­­ ­­­r­­á­­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­­.­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­.­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
B_kanya
2024. március 04. 01:24
Tommaso 2024. március 04. 01:16 "A csehek ezzel az akcioval is igazoltak" Mit?
Tommaso
2024. március 04. 01:20
Orbanisztan jelenlegi kormanya elarulja a hazat s a nemzetet. Meg a karpataljai magyaroknak sem segit, hogy megvedhessek magukat az orszagukra toro ruszki horda ellen.
Tommaso
2024. március 04. 01:16
A csehek ezzel az akcioval is igazoltak, Orban nemcsak sajat nemzetet arulja el, hanem az egesz regio, es az europai szovetsegesek erdekeit is. Mintha 1849, 1944, 1956 meg sem tortent volna. Mintha 1989-ben egy Fiatal DEmokrata nem is kergette volna ki hazankbol az oroszokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!