Mit keresett Alex Soros a tiranai ukrán csúcstalálkozón?

2024. február 29. 10:14

Zelenszkij a balkáni országokkal tárgyalt a tiranai csúcstalálkozón, amelyen az egyik miniszterelnök mögött nem más, mint Alex Soros bukkant fel. De miért volt ott Soros egy ilyen eseményen?

2024. február 29. 10:14
Closing Day Of The World Economic Forum (WEF) 2024

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerdán a délkelet-európai országok kétnapos tiranai csúcstalálkozóján megpróbált balkáni támogatást szerezni az ukrán ügynek, és a közös fegyvergyártás ötletét népszerűsítette. Volt azonban a csúcstalálkozón egy szokatlan vendég: Alex Soros és több munkatársa az albán miniszterelnök mögött ült – számolt be az albán Sot News. 

Albániát 2013 óta a baloldali Edi Rama kormányozza, aki Soros György és Alex Soros közeli munkatársa – olvasható a European Centre for Law and Justice cikkében. 

Mint írják: Soros és Edi Rama rendszeresen találkoznak, és „testvéreknek” nevezik egymást. 1992 és 2020 között Soros György és Alex Soros Nyílt Társadalom Alapítványai több mint 131 millió dollárt fektettek be Albániában, és támogatták Edi Rama hatalomra jutását, majd kormányát. Az OSF befolyása Albániában annyira megnőtt, hogy

 Ilir Meta, Albánia korábbi elnöke azzal vádolta Soros Györgyöt, hogy megpróbálja elfoglalni az államot.

A Soros alapítványok befolyása tehát jelentős Albániában, így kerülhetett Alex Soros a csúcstalalákozóra.

Az albán ellenzék kiakadt Soros jelenlétén. Ilda Zhulali korábbi két albán elnök tanácsadója a Sot News beszámolója szerint így kommentálta Soros felbukkanását: „A protokoll miatt a miniszterelnök mögött a külügyi- és a védelmi miniszternek kellett volna állnia, ehelyett a belügyminisztert és Alex Sorost, valamint Soros két másik munkatársát láttuk. Ez teljesen abnormális” – jelentette ki Zhulali.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:14
🍓 ️ ­­A­ ­­d­ö­g­ö­­s­­­ ­­­l­­á­n­y­­o­­k­ ­­v­á­r­­n­­­a­­k­­ ­­­r­á­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­­­.­­­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­𝗙­­𝗨­­­𝗡
cinkegolyó
2024. február 29. 17:15
Budapesten is járt Alex nem is egyszer. Soros György már korábban a fiára bízta a magyar osztagok vezetését. Alex és barátja Maxwell szemelte ki például Gulyás Mártont, ők láttak benne fantáziát. De bíznak Gurmai Zita szocialista nagyasszony fiában, Gulyás Balázsban is, aki a demokratikus választások elleni tüntetések főszervezője. https://ripost.hu/bozot/2018/04/soros-ismet-pestre-kuldte-a-fiat-alex-hozza-a-legjobb-baratjat-is-szilveszteri-coming-out
KBA98
2024. február 29. 17:07
A mocsok Soros!
kokrowatz-0
2024. február 29. 15:26
és mit keresett a múltkor vucic-nál?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!