Eltávolították Kijevből Puskin szobrát

2023. november 15. 19:27

Az ukrán főváros egyik központi parkjából vitték el az orosz író szobrát.

2023. november 15. 19:27
null

Puskin szobra az Ivan Bahrjanij huszadik századi ukrán költőről, próza- és drámaíróról, publicistáról és politikusról elnevezett parkban állt. A parkot korábban Puskin Parknak nevezték. A képviselő közölte, hogy a kormány tagjai egyetértettek Kijev városának az emlékmű lebontására tett kezdeményezésével. 

Az ukrán kulturális minisztérium a Telegramon közölte: üdvözöljük a kijevi polgármesteri hivatalnak a városi tanáccsal és a helyi aktivistákkal való együttműködésének eredményét.

Egy Puskinnal kevesebb van Kijevben. Folytatódik az erőszakos eloroszosítás következményeinek felszámolása”. 

Az Ukrajinszka Pravda hírportál emlékeztetett: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök áprilisban aláírta az orosz birodalmi politika propagandáját tiltó törvényt. A jogszabály megtiltotta a szovjet és orosz jelképek gyártását, terjesztését és nyilvános használatát. A törvény előírásainak megfelelően az állami hatóságoknak és a helyi önkormányzatoknak el kell távolítaniuk a közterületekről az orosz birodalmi politika végrehajtásában részt vevő személyek emlékműveit, valamint át kell nevezniük azokat az utcákat, tereket, parkokat, földrajzi neveket, amelyek az orosz birodalmi politikát jelképezik. 

(MTI)

Nyitókép: OLEKSANDR GIMANOV / AFP


 

 

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dios1968
2023. november 16. 23:22
Ja de csak azért mert a palesztín emberek nem = a hamasszal
Hohokam
2023. november 16. 20:25
Ezekhez a sötét, gyűlölködő, civilizációt és kultúrát csak Tik-Tokon szerzett ótvarokhoz képest Belső-Alsó Afrikai Ubandu Törzsszövetség a Royal Society. EU-konform bazmeg, az.
Shanya
2023. november 16. 19:04
Na ezzel aztán sokkal előrébb lesznek, bizonyosan.
Héja
2023. november 16. 11:43
Ezek totális bunkók.... Már röhögni sincs kedvem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!