Tovább hasad a világ: Dél-Afrika is a palesztinok mellé állt

2023. október 16. 07:26

Cyril Ramaphosa elnök szerint ők is ilyen apartheid állam ellen harcoltak anno, mint most a palesztinok.

2023. október 16. 07:26

Az Origo szúrta ki, hogy Cyril Ramaphosa dél-afrikai elnök az Afrikai Nemzeti Kongresszus Végrehajtó Bizottságának ülése alkalmából tartott beszédében „szolidaritást ígért a palesztin népnek”.

Hangsúlyozta: 

„Közel 75 éve megszállás alatt élnek ezek az emberek, akik harcot folytatnak egy elnyomó kormány ellen, amely elfoglalta a földjüket, 

egy olyan kormány ellen is, amelyet az utóbbi időben apartheid államnak neveztek. Mint emberek és mint egy szervezet is, amely az apartheid elnyomó rendszere ellen küzdött, szolidaritást vállalunk a palesztinokkal” – mondta újságíróknak, hozzátéve: „Igazságos harcot folytatnak.”

Nyitókép: AFP/RODGER BOSCH

 

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Martell 2
2023. október 16. 23:03
Nem túl hálás a zsidóknak, akiknek az aknamunkája nélkül ma is fehér uralom lenne ott.
rockercicc
2023. október 16. 12:07
Süt a pofájáról az "értelem"....
EX_Terminator
2023. október 16. 11:44
A második legjobb érv a palesztinok ügye ellen az alakok akik felkarolják. Az első pedig ŐK MAGUK. És ezzel részemről a vitát lezártam.
EX_Terminator
2023. október 16. 10:16
Hát nem érdekes hogy milyen alakok állnak melléjük?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!