Fenyeget az iráni külügyminiszter: „Válaszolni fogunk Izrael bűncselekményeire”

2023. október 13. 10:04

Hoszein Amirabdollahián is közel-keleti látogatásba kezdett.

2023. október 13. 10:04

Az „ellenállás tengelyének” többi tagja nem fogja szó nélkül hagyni a jövőben a palesztinok ellen elkövetett bűncselekményeket, és ennek következményeiért Izrael lesz a felelős – közölte Hoszein Amirabdollahián iráni külügyminiszter csütörtökön. Az iráni külügyminiszter szerint a palesztinok menekülésre kényszerítése és a Gázai övezet víz- és villamosenergia-ellátásának leállítása háborús bűncselekmény.

„Egyes nyugati tisztségviselők azon gondolkoztak, hogy szándékunkban áll-e új frontot nyitni a cionista entitással szemben. Természetesen, tekintettel a háborús bűncselekménynek beillő körülmények folytatódására” – mondta Amirabdollahián.

A palesztinok és Gáza elleni háborús bűnök folytatására a tengely többi tagja válaszolni fog”

– szögezte le Bejrútba érkezése után az iráni külügyminiszter.

A miniszter ugyan nem részletezte, de az „ellenállás tengelye” Irán, palesztin fegyveres csoportok, Szíria, a libanoni Hezbollah és más fegyveres szervezetek közötti szövetségre utal.

Amirabdollahian csütörtökön indult Teheránból Bagdadba, ahol magas rangú iraki tisztviselőkkel, köztük kollégájával, Fuad Huszeinnel találkozott. Iraki látogatását pedig követően

az iráni diplomata Szíriába és Libanonba utazik.

Csütörtökön telefonon egyeztetett egymással Ebrahim Raisi iráni elnök és Mohammed bin Szalmán szaúdi koronaherceg, a 45 perces beszélgetés során az iráni IRNA hírügynökség szerint a két fél egyetértett abban, hogy véget kell vetni a Palesztina elleni háborús bűnöknek. Hangsúlyozták az iszlám egységet, és mindketten úgy vélték, hogy a Izrael bűntettei és az Egyesült Államok, valamint támogatóik pusztító bizonytalanságot okoznak a térségben.

Ezt is ajánljuk a témában

A Gázai övezetet uraló Hamász terrorszervezet fegyveresei múlt szombaton meglepetésszerű támadást indítottak Izrael ellen, betörtek a zsidó állam déli részébe, és több mint 1300 embert meggyilkoltak, további mintegy háromezret megsebesítettek, és körülbelül 150 embert elraboltak, túszként tartanak fogva. A gázai egészségügyi minisztérium arról tájékoztatott, hogy az övezet ellen elindított izraeli hadműveletek halálos áldozatainak száma már meghaladta az 1500-at, a sebesülteké pedig a 6000-et.

(MTI/Mandiner)

***

Nyitókép: Morteza Nikoubazl / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
EX_Terminator
2023. október 13. 17:31
Az hogy a rákos daganat miként fenyegetőzik, hogy csinálja a bajt ha ki merészeljük vágni, LÓSZART SEM SZÁMÍT! UGYANIS HA NEM VÁGJUK KI, ABBA A PÁCIENS MINDENKÉPPEN BELEGEBED!
llnnhegyi
2023. október 13. 14:11
Kohán Mátyás már több alkalommal leiskolázta az egész ATV szerkesztőségét egyedül. Pedig a vita partnerei lefedtek egész európai libbcsikommcsi érveket. Nem tudták megcáfolni.
Pelso j.
2023. október 13. 12:33
Kovács Ubul tízes
Kovács Ubul
2023. október 13. 12:21
Akkor most a kipára váltott fideszmuszkának a ruszkiszövetséges usaellenes perzsák a pólusváltó reménységei?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!