A kínosnál is kínosabb: Jávor Benedek kirakta Facebookra a szlovák győzelmi jelentést, aztán levette, amikor Fico nyert

2023. október 01. 12:26

Az elképesztőt bakizó politikus talán nem tudta, hogy nem exit pollt, hanem választást kell nyerni.

2023. október 01. 12:26

A Magyar Nemzet arról ír, hogy a Párbeszéd politikusa, Jávor Benedek az első exit pollok után

annyira igyekezett gratulálni a szlovák progresszívoknak, hogy előre bekészítette a győzelmi jelentést, miszerint a békepárti Fico elbukta a szombati szavazást. 

 

 

A lap hangsúlyozza: Jávor szerint Fico ugyan sokáig vezette a közvélemény-kutatásokat, de végül ez kevés volt. Aztán kiderült, hogy mégsem. A Magyar Nemzet leszögezi: amúgy Karácsony embere szintén egy felmérésre hivatkozva hirdette ki a Progresszív Szlovákia győzelmét.

Végül szembejött a valóság, hiszen a szlovák szavazók egészen más véleményen voltak: 

jelentős előnyt szerzett, majd győzelmet aratott Robert Fico és a SMER. A portál szerint a tanulság, hogy nem elég sem exit pollt sem közvélemény-kutatást nyerni.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

 

Összesen 152 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Advocate
2023. október 02. 20:11
Ha már Jávor, akkor legyen Pál, ha Benedek akkor legyen Elek, de ez így nem stimmel!
masikhozzaszolo
2023. október 02. 12:07
Északon ezekből parizel készül. (Jávor)
buvu456
2023. október 02. 11:18
A cseh 1-en meg már pezsgőt bontottak az exit pollnál, aztán amikor jöttek a valós eredmények, egyszerűen lekapcsolták a műsort, annyira idegesek lettek a "független" szakértők...
Temeráf
2023. október 02. 09:17
Ilyen képességű politikusok vannak a baloldalon, és még a szavazóik csodálkoznak, hogy mennyire súlyos vereségeket szenvednek 2010-óta! Addig jó nékünk még ilyen öltönyös bivaly bornyúk vannak a baloldalon, az biztos, hogy ezek soha nem fognak labdába rúgni Magyarországon!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!