Trump után újabb konzervatív exelnök került célkeresztbe: már Bolsonaro ellen is nyomoznak!

2023. augusztus 12. 09:38

Házkutatásokat is elrendeltek. A vád: ajándékok ellopása.

2023. augusztus 12. 09:38
BOLSONARO, Jair; ORBÁN Viktor

Brazíliában külföldi ajándékok eltulajdonításával gyanúsítják Jair Bolsonarót. A brazil szövetségi rendőrség azzal gyanúsítja a volt elnököt, hogy segítői a politikus „tiltott meggazdagodása” érdekében továbbértékesítették a külföldről kapott ajándékait, köztük ékszereket – közölte pénteken egy igazságügyi forrás. Az exelnök ügyvédei a G1 nevű hírportálon közzétett nyilatkozatban határozottan visszautasították a vádakat, és kijelentették, 

Bolsonaro soha nem sajátított ki és soha nem tulajdonított el közvagyont”.   

A rendőrségi nyomozás elemeit Alexandre de Moraes legfelsőbb bírósági bíró egy végzésében tette közzé, ismertetve, hogy pénteken házkutatási parancsot adtak ki Bolsonaro egykori segítőinek otthonára. „Az összegyűjtött bizonyítékok azt mutatták, hogy Jair Bolsonaro elnöksége idején létezett egy hálózat, amelynek célja a felajánlott, nagy összegű javak elsikkasztása volt” – olvasható a bírói döntésben.

(MTI)

Nyitókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) brazíliai munkalátogatása keretében megbeszélést folytatott Jair Bolsonaro államfővel Brazíliavárosban 2019. január 2-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2023. augusztus 12. 15:46
"MINDENKI ELLENSÉG AKI NEM A BARÁTUNK"...
zakar zoltán béla
2023. augusztus 12. 14:52
MekkFukar &Tsai !Megjöttek a kerti törpék a bideni pressmanovoisötétből.
ekeke1
2023. augusztus 12. 13:07
És mit kell ezen annyira csodálkozni? Németország újraegyesítését véghez vivő Kohl kancellárt hogy nyírtak ki? Trumpot? Sarkozyt? Berlusconit? Salvinit? Kurzot? Strachet? Az autópályán dronnal kilőtt Haidert? Az álmaban dronnal levadaszott Boriszovot? Netanjahut?
Falióra tábornok
2023. augusztus 12. 11:01
jáááájjjáááááj báncsák az illiberális korrupt tolvaj geciket jááááááájjj kakadu segíccs!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!