Késnek az Egyesült Királyságba tartó gépek a légiforgalmi rendszerek hibája miatt

2023. augusztus 28. 14:42

A biztonság fenntartása érdekében forgalomkorlátozást vezettek be az ország légterében.

2023. augusztus 28. 14:42
Second Test Flight Of British Airways Airbus A350-1041 At Toulouse Blagnac Airport

„Technikai hiba” érte a brit légi irányítást – írja a BBC. A brit Nemzeti Légiforgalmi Szolgálat közölte, hogy problémák miatt, valamint a biztonság fenntartása érdekében forgalomkorlátozást vezettek be az ország légterében. Közölték, hogy már dolgoznak a hiba kijavításán, illetve elnézést kértek a kellemetlenségért. Semmilyen részletet nem közöltek a probléma természetről, valamint, hogy mennyi ideig fog tartani a hibaelhárítás. Mindenesetre a British Airways, a Loganair és az EasyJet is késésekre figyelmezteti az utasokat. A gond csak az, hogy a mai, hétfői nap az egyik legforgalmasabb az évben, hiszen sokan most térnek vissza nyaralásukról.

Nyitókép: Urbanandsport / NurPhoto / AFP

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alex55
2023. augusztus 28. 21:30
csak nem megint a Killnet oroszbarát hackercsoport ténykedett?
Obsitos Technikus
2023. augusztus 28. 15:42
Esik szét az egész...
Akitlosz
2023. augusztus 28. 15:15
Ezért probléma, hogy a repülőgépeket nem szerelik fel radarral. Így nem látják maguk körül a forgalmat és a légi irányításra vannak utalva. Ez csökkenti a lehetséges forgalmat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!