Egyre nehezebben repülik körbe az orosz pilóták Moszkvát az ukránok szerint

2023. augusztus 29. 16:37

Az Unian értesülései szerint május óta az orosz repülőgépek több mint 10 százaléka jelentett navigációs problémákat.

2023. augusztus 29. 16:37
null

Az ukrán támadások miatt az orosz pilóták számára egyre nehezebb Moszkva körberepülése – írta meg az Unian ukrán hírügynökség.

A The Moscow Times arra is kitért, hogy az ukrán drónok növekvő támadásai miatt a moszkvai régióban elkezdték zavarni a GPS-jelet, és most a pilóták kénytelenek új utakat találni a navigációra a repülések során. 

Külön megjegyezték, hogy május óta a repülőgépek több mint 10 százaléka jelentett navigációs problémákat.

„Jelen helyzetben megpróbálnak olyan technikai megoldást kidolgozni, amely lehetővé teszi a repülőgépek számára a navigációs rendszerek használatát, és nem zavarja a légvédelmi erőket. Az egyik lehetőségként a mobiltelefon-tornyok használatát javasolják” – írták a jelentésben.

***

Ezt is ajánljuk a témában

A nyitókép illusztráció. Fotó: SEFA KARACAN / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

 

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jaznaju-2
2023. augusztus 31. 10:37
Vadászgép maximum sétarepülés közben használ GPS-t. (elég ritka eset) A sikeres navigációnak sok más módja van. Akit Moszkva fölé engednek, biztosan megoldja látvarepüléssel, séróból. Megint egy jó kis cikk...
Osztap_Bender
2023. augusztus 29. 19:19
Valaki biztosan menet közben lefestette míniummal az orosz vadászok kabinablakait. Az összes vadász radarja pedig éppen most szervizben van. A GPS rendszerben viszont metélték felcseréltek két betűt. Azóta csak PSG-kén működik. Az orosz és a volt szovjet tudósok (utóbbiak a Gulagon) lázasan dolgoznak a megoldáson. A siker holnap reggelre várható, mert különben jön az ottani Bástya elvtárs.
Lombi
2023. augusztus 29. 18:01
Nahát. Meg hűha.
Uztu
2023. augusztus 29. 17:40
Aztaleborultszivarvégit
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!