Az ukrajnai háború elindult a befagyás felé

2023. július 24. 12:31

A felek kezdik belátni, hogy a harctéren nem tudják döntésre vinni a dolgot.

2023. július 24. 12:31
null
Bencsik Gábor
Bencsik Gábor
Facebook

„Úgy tűnik, az ukrajnai háború lassan elindult a befagyás felé. Ez jó hír, még jobb lenne, ha nem lassan, hanem gyorsan jutna el odáig. A felek – Oroszország és az Egyesült Államok, mert hát ténylegesen ők a felek – kezdik belátni, hogy a harctéren nem tudják döntésre vinni a dolgot, akkor viszont nem marad más, mint abbahagyni.

Ezt is ajánljuk a témában

Szerintem ennek a jele Blinken amerikai külügyminiszternek az a kijelentése, hogy Ukrajna már visszafoglalta a megszállt területek felét. Értsd: fifty-fiftyvel már föl lehet állni az asztaltól, fél sikerrel már súlyos presztízsveszteség nélkül ki lehet szállni a konfliktusból. Még nem azonnal, de a gondolat már ott van a fejekben.

A Prigozsin-lázadás és annak kezelése megmutatta, hogy Putyin ereje is korlátozott. Ahhoz azonban elégnek tűnik, hogy a minden áron Ukrajna legyőzését követelőket elkezdje kiszorítani a hatalomból, ami megteremti a számára a mozgásteret a tárgyalásokra.

Zelenszkij persze egyelőre hallani sem akar a kompromisszumról, számára ma még a »mindent vissza« az egyedül elfogadható kimenetel. A döntés azonban már rég nem az ő kezében van, nyugati fegyverek és pénz nélkül Ukrajna egy nap alatt összeomlana.

A vezető nyugati politikusok már hajlanak a háború befagyasztásos megállítása felé, de érdemi lépést majd csak akkor tesznek, ha a saját közvéleményük is elfogadja, vagy legalább tudomásul veszi ezt. Most úgy tűnik, jövő ilyenkor már nem lesz háború. Hogy béke mikor lesz? Azt legföljebb a Jóisten tudja.”

Nyitókép: MTI/EPA/Atef Szafadi

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
connorj
2023. július 24. 16:31
Csikcsikcsikcsikcsik
Csigorin
2023. július 24. 15:03
es akkor ha ugyis ez a vege, akkor mi ertelme volt hogy a naci bohoc vagohidra hajtotta a nep szine javat?
pityesz74
2023. július 24. 15:02
Lófaszt.
EX_Terminator
2023. július 24. 12:52
Nincs döntés nincs játék nincs tárgyalás nincs vita NINCS NEM VOLT ÉS SOHA NEM IS LESZ BELESZÓLÁS. itt eltakarodás vagy megdöglés van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!