„Mennyibe kerül megvenni egy magyar miniszterelnököt?” – itt vannak az első ukrán reakciók az Orbán-interjúra

2023. június 27. 19:36

Úgy tűnik, többeknél kiverte a biztosítékot a magyar kormányfő álláspontja.

2023. június 27. 19:36
null

Ahogy arról a Mandineren beszámoltunk, Orbán Viktor interjút adott a Bildnek, amelyben hosszasan értekezett az orosz-ukrán háborúról. Erre érkeztek meg most az első reakciók ukrán oldalról.

A korábbi ukrán elnök, Petro Porosenko által vezetett Európai Szolidaritás parlamenti képviselője, Olekszij Honcsarenko rövid tweetben fejtette ki véleményét a magyar miniszterelnök Putyin háborús bűnösségével kapcsolatban adott válaszáról.

„Orbán szerint Putyin nem háborús bűnös. Orbán, kérlek, mondd el nekem, mennyibe kerül megvenni egy magyar miniszterelnököt?” – fogalmazott a parlamenti képviselő.

 

 

A korábbi ukrán belügyminiszter-helyettes, Anton Gerascsenko is reagált a magyar kormányfő interjújára.  

Az alábbiakat írta a Twitteren: „Kíváncsi vagyok, ki, vagy inkább mi inspirálhatta Orbánt, hogy ilyen következtetéseket vonjon le? Talán a hatalmas gázkedvezmények, amelyeket Oroszország most kínál a szövetségeseinek?”

***

Nyitókép: Mátrai Dávid

Összesen 308 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Andras zoli
2023. június 29. 19:05
Kedves Úkrán képviselő! Ti sokkal jobban tudjátok hogy kinek mennyi az ára mert ti vagytok europa leg koruptabb bandája!
foldizs
2023. június 28. 10:52
Bármikor felhívhatná Putyint, hogy elmondhassa neki, Magyarország a béke pártján áll :D :D :D
Orange79
2023. június 28. 08:57
Nem képesek felfogni, hogy a többség nem szívleli különösebben az oroszokat de a magyargyűlölő, primitív, fenyegetőző ukránoktól kiveri a víz tehát a kevésbé rosszat részesíti előnyben. Nemzetgazdasági szempontból is Oroszország a fontosabb.
Fantomsüni
2023. június 28. 08:33
Az senkit nem zavar, hogy ilyen mondat nem hangzott el? Már kétszer megnéztem, se angolul se németül nem kerül szóba hogy Putin most bünös-e vagy sem. Ezek a kurva ukránok nem bírnak magukkal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!