Nógrádi György: Ukrajnában a helyzet katasztrofális

2023. április 13. 07:03

Továbbra sem világos, hogy lesz-e tavaszi ellentámadás Ukrajna részéről, jelenleg mindenki kivár és találgat.

2023. április 13. 07:03
null

„A világon mindenki, aki tud, lehallgat”, mondta Nógrádi György a legújabb amerikai lehallgatási botránnyal kapcsolatban, hozzátéve: az öt angolszász hatalom „szőröstől-bőröstől” lehallgatja a világot, „ez így volt és így is marad”. Mint mondta, egy egy amerikai nagykövet mozgásterét az ügy kommunikációjában befolyásolhatja az amerikai belpolitikai helyzet is. Az új plakátkampánnyal kapcsolatban úgy fogalmazott, nem tudja, kik Pressman tanácsadói, de ez a kampány „nem szerencsés”. 

A háború állásával kapcsolatban Nógrádi György rámutatott, furcsának tartja, hogy Ukrajna a nemzetközi térben F-16-os harci repülőgépekre keres pilótákat, holott eddig senki nem adott nekik ilyen típusú gépeket. Úgy látja, ez a fejlemény is az eszkaláció irányába mutat, miközben „Zelenszkij a legkisebb reálpolitikai érzékkel sem rendelkezik”, így nem látja, hogy ezt a háborút nem lehet megnyerni. 

Emlékeztetett: az alapvető orosz cél a Krím mindenáron történő megtartása, minden más cél ennek alárendelhető. Továbbra sem világos, hogy lesz-e tavaszi ellentámadás Ukrajna részéről, jelenleg mindenki kivár és találgat. Ugyanakkor a frontokon katasztrofális a helyzet, rengeteg a halott és a sebesült, amire pedig senki sem figyel, hogy rengeteg a lelki sebesült, akik órási terhet és kihívást jelentenek majd a társadalmaknak a háború végén és erre, illetve az ő ellátásukra senki sem készül. 

Ukrajnában a helyzet katasztrofális, hangsúlyozta Nógrádi György, aki arra is rámutatott, hogy az ukrán legfelsőbb vezetés néhány órán belül mond ellent önmagának és ezt rendszeresen megteszi. Nem kizárt persze, hogy ennek egy része tudatos csel, de ebben az esetben is

beszédes, hányszor hazudtolják meg egymást és önmagukat. 

Moszkvában olyan emberek fogalmaznak meg békepárti üzeneteket, akik szép nyilatkozatokat tesznek ugyan, de politikai jelentőségük marginális, nincsenek a hatalom közelében, ezért ezeknek az üzeneteknek korai örülni, figyelmeztetett a szakértő.

 

A teljes beszélgetést itt tekintheti meg:

 

Nyitókép: Facebook

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap Bender
2023. április 13. 10:48
Továbbra sem világos, hogy lesz-e tavaszi ellentámadás Ukrajna részéről, jelenleg mindenki kivár és találgat. Ezek szerint minden olvasó helyettesíthetné ezt a "szakértőt".
nemecsekerno_007
2023. április 13. 09:18
Lehet, hogy lesz ellentámadás, csak sajnos ebbe az irányba.
ericco
2023. április 13. 09:13
Szegerto... maximum.
Lobodi
2023. április 13. 09:07
1. Nem 2. Igen 3. Nemigen
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!