„Szégyellem magamat” – nekiment Orbánnak a luxemburgi miniszterelnök

2023. április 20. 07:27

„Nem kérünk szánalmat, nem kérünk szolidaritást, nem kérünk együttérzést. Csak tiszteletet!” – hangoztatta a nyíltan meleg Xavier Bettel.

2023. április 20. 07:27
null

Xavier Bettel luxemburgi miniszterelnök az Európai Parlament előtt élesen bírálta Orbán Viktort és a magyar parlament által elfogadott gyermekvédelmi törvényt – írja az Euronews.

Szégyenkezve látom, hogy egyes kollégáim a kisebbségek kárára akarnak szavazatokat szerezni

– mondta szerda reggel Bettel, aki egyike az Európai Unió nyíltan meleg vezetőjének.

Ilyen már történt a történelmünk során – hangoztatta a luxemburgi kormányfő. Az Euronews emlékeztet: a magyar gyermekvédelmi törvény óriási politikai visszhangot váltott ki, és az Európai Bizottság az Európai Bíróságon indított pert, amelyhez 15 tagállam, köztük Luxemburg is csatlakozott.

„Ha van valaki ebben a parlamentben, aki azt hiszi, hogy a tévénézéstől leszel homoszexuális, ha van valaki, aki azt hiszi, hogy egy dal meghallgatásától leszel homoszexuális, az bizonyítja, hogy semmit sem értett meg” – mondta Bettel a képviselőknek Strasbourgban. „A legnehezebb egy homoszexuális számára, hogy elfogadja önmagát” – ez a mondata tapsot váltott ki.

Nem kérünk szánalmat, nem kérünk szolidaritást, nem kérünk együttérzést. Csak tiszteletet!

– hangoztatta Bettel.

„Tudják, hány fiatal követ el öngyilkosságot, mert nem tudnak beszélni a saját homoszexualitásukról?” – kérdezte a luxemburgi miniszterelnök, majd így folytatta: „Megbélyegezni őket, és azt mondani nekik, hogy ez az oktatás, a kultúra és az audiovizuális ágazat hibája, ez ellentétes a nyílt toleranciával és azzal, amit az Európai Unió jelent”.

Nyitókép: Nicolas Economou / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 410 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2023. április 21. 09:24
„Szégyellem magamat” --mondá a luxemburgi FŐBUZI. Hát ami azt illeti: SZÉGYELLHETED IS! NAGYON!
Jooee
2023. április 20. 21:33
Ez a köcsög buzeráns mond ilyeneket? Én inkább hányni tudnék az ilyenektől, szégyellheti is magát ez a senkiházi tróger! Undorító!!!!!!
Palatin
2023. április 20. 20:30
Bettel neki ment Orbánnak és labdaként visszapattant róla. A mutatvány egész jól sikerült pedig elötte nem is gyakorolták.
Bakandri
2023. április 20. 18:21
Tisztelt Xavier Bettel! Legyen kedves, olvassa el a törvényt és utána ítélkezzen. Én mint szülő és nagyszülő, köszönöm, hogy a kiskorú gyermekeink nevelését ránk, szülőkre bízzák.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!