Köszönetet mondott a magyar parlamentnek Sanna Marin

2023. március 27. 21:28

„Finnország és Svédország NATO-tagsága erősíti az egész szövetség biztonságát” – írta a finn kormányfő.

2023. március 27. 21:28
null

„Köszönjük a világos számokkal alátámasztott döntést!” – így fejezte ki köszönetét Magyarország felé a finn miniszterelnök, miután a magyar Országgyűlés jóváhagyta Finnország ratifikációját a NATO-ba.

Sanna Marin a Twitteren azt írta, 

„Mindannyiunk érdeke, hogy Svédország is NATO-taggá váljon a vilniusi csúcstalálkozó előtt” – zárta gondolatait a kormányfő.

A vonatkozó bejegyzést alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Lukas Kabon / ANADOLU AGENCY / AFP

***

***

Összesen 284 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2023. március 31. 01:12
Németh Zsolt teknőstekintetének nyelvmozgatásának kevesen tudnak ellenállni.
sorivo4
2023. március 28. 20:54
"Köszönetet mondott a magyar parlamentnek Sanna Marin" A finnek a rokonaink és barátaink, ez él a magyar köztudatban, erről üzennek a számok.
sorivo4
2023. március 28. 20:32
Svédország pedig magáért felel. Az előzmények a két ország közt nem túl biztatóak bárminemű együttműködésre. Aki Magyarország demokratikus fejlődésének ellensége, az ne várjon tőlünk könnyű áment. Az eltart még egy évig is, vagy tovább. Annyi idejük van meggyőzniük a magyar parlamentet szándékaik megváltozásáról irányunkba. De ez egy évnél hamarabb nem fog megtörténni. Ezen dolgozzanak. Magyarország ezennel biztosítja arról Finnországot, hogy ha Oroszország vagy bárki más részéről támadás érné, azzal szemben a magyar hadsereg is fel fog lépni és mellette áll.
sorivo4
2023. március 28. 20:23
A magyarok barátaiknak és ősi testvéreiknek és rokonaiknak tekintik a finneket, hisz nyelvészek a finn-ugor nyelvcsaládba sorolják a magyar nyelvet. És hiszik, hogy ez így is lesz a jövőben is. És a NATO-tagságnál is szorosabb kölcsönös megértésre és tiszteletre alapuló kapcsolat alakulhat ki a két ország közt. Amibe nem csak megvédjük, de minden másban is segítjük egymást.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!