Hamarosan szabadulhat a börtönből a barátnőjét meggyilkoló olimpikon

2023. február 14. 16:03

Feltételesen szabadlábra kerülhet Oscar Pistorius, ugyanis a jövő hónapban, letölti 13 éves börtönbüntetésének felét.

2023. február 14. 16:03
null

Amennyiben Oscar Pistorius kiszabadul, 24 órás rendőri védelmet kap, miután több életveszélyes fenyegetést kapott, sokan attól tartanak, hogy bosszút állhatnak rajta. A brit bulvársajtó felidézi, a sportoló tíz évvel ezelőtt lőtte le otthonában modell barátnőjét. 

A dél-afrikai sportoló akkor lett világszerte híres, mikor hatszoros paralimpiai bajnokként az olimpiára is kvalifikálta magát. A sportoló tíz éve, Valentin-napon lőtte le fegyverével a barátnőjét, Reeva Steenkampot. A sportoló azzal védekezett, hogy álmából felriadt és a fürdőben lévő nőre azt hitte, hogy betörő. Pistorius modell barátnőjét négyszer lőtte meg az ajtón keresztül.

Az eset után egy évvel hat év börtönre ítélték, majd 2015-ben ezt az ítélet szándékos emberölésre módosították és 13 év öt hónap letöltendőre módosították. 

Nyitókép: WALDO SWIEGERS / AFP

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vad Virág
2023. február 15. 05:15
Azt hittem, már csak a halálában hallunk róla! Vár egy kicsikét, aztán újra öl. Mert így szokik ez lenni.
Globalfake
2023. február 14. 23:32
gondolom kiszúrt egy szivecskés üzenetet a picsa telefonján - mivel pont valentin nap volt - és ettől felgerjedve még aznap éjjel végzett vele. Még egy egészséges lélket is megviselne az ilyen hát még egy nyomorékot.
Mennyei Hang
2023. február 14. 22:25
Hmmm ne már.... Szándékos lehetett ha csak ártalmatlanná akarta volna tenni ahhoz elég egy lövés... Ráadásul a barátnője csendben maradt míg beleengedte a tárat??...
paperfellow
2023. február 14. 20:10
Minek őrzik, parázik a paralimpikon?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!