Lelőtték Iránban a hazai csapat kiesését dudálással ünneplő sofőrt (videó)

2022. december 01. 14:49

Az iráni biztonsági erők tagadták, hogy békés tüntetőket öltek volna meg.

2022. december 01. 14:49
null

A jelentések szerint a biztonsági erők megöltek egy férfit Észak-Iránban, miközben a kormányellenes tüntetők nyilvánosan ünnepelték a nemzeti labdarúgó-válogatott világbajnokságról való kiesését.

Az Iran Human Rights jelentése szerint a biztonságiak lelőtték a 27 éves Mehran Samakot, amikor kedd este a Kaszpi-tengeri Bandar Anzali városában dudált az autójával, hogy

megünnepelje az iráni labdarúgó-válogatott vereségét.

A BBC Persian megszerezte azt a videót, amelyen Samak úr szerda reggeli temetése látható. A gyászolók a „Ti vagytok a mocsok, ti vagytok az erkölcstelenek, én szabad nő vagyok” – a tüntetések során gyakran használt jelszót skandálják.

Az iráni biztonsági erők tagadták, hogy békés tüntetőket öltek volna meg.

Az 1500tasvir ellenzéki aktivista kollektíva azonban olyan videókat tett közzé, amelyeken szerinte az éjszaka folyamán a biztonsági erők tüzet nyitottak az emberekre a délnyugati Behbahan városában, és megvertek egy nőt a Bandar Anzali várostól délre fekvő Kazvinban.

Más videókon férfiak és nők ünnepelték a világbajnokság kiesését Teheránban és az ország túlnyomórészt kurdok lakta északnyugati részén fekvő több városban. A jelentések szerint az elmúlt hetekben több tucatnyi tüntető vesztette életét, amikor a biztonsági erők fokozták a fellépést.

Nyitókép: Twitter

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizálok
2022. december 01. 17:30
Ja és vegyifegyver raktár is van az angolok szerint. Ez a CIA lesz.
Burg_kastL71-C
2022. december 01. 17:01
" A statuálás a lényeg, mert aszerint kapja apuka a büntetést "
csulak
2022. december 01. 16:44
jol tettek
need-info
2022. december 01. 16:01
Csak egy átlagos nap Iránban. Mennyi ilyen lehet még, amit nem látunk, tudunk meg...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!