Kazettás bombát használhattak a kramatorszki pályaudvar elleni támadásban

2022. április 13. 09:38

A BBC újságírói olyan mintázatokat találtak, amelyek a kazettás bombák robbanófejének használatára utalnak.

2022. április 13. 09:38
null

A BBC bizonyítékot talált arra, hogy az ukrajnai Kramatorszk vasútállomása elleni támadásban a nemzetközi jog által számos országban tiltott kazettás bombát használtak.

A hírügynökség újságírói, akik a támadás után ellátogattak az állomásra, olyan mintázatokat találtak, amelyek a kazettás bombák robbanófejének használatára utalnak.

A kazettás bombák olyan robbanótöltetet szállítanak, amely szétterül, és nagy területen robban. A zsúfolásig megtelt állomás elleni támadásban több mint 50 ember halt meg.

A többszörös robbanás következtében a rakéta fő becsapódási helye körül jellemzően szétszóródnak a szilánkok, és árulkodó, bemélyedéseket hagynak maguk után. A szakértők szerint a becsapódási nyomok kazettás lövedékekre utalnak.

A támadás után egy szovjet gyártmányú Tochka-U rakéta maradványait találták meg. Ez egy rövid hatótávolságú, robbanófejes ballisztikus rakéta, amely 50 darab bombát hordozó kazettás robbanófejjel szerelhető fel – hívták fel a figyelmet a cikkben.

Az alábbi videóban megnézheti, hogy működik egy kazettás bomba:

Nyitóképen a kramatorszki pályaudvar a támadás után. Fotó: ANDREA CARRUBBA / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

Összesen 121 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nebulo15
2022. április 13. 14:34
Ezek az újságírók olyan okosak, hogy kézrátétellel fél perc alatt kiderítették, hogy egy mobilon valamikor instalálva volt a Pegazus, Skóciában a Loch Ness partján pecázva felfedezték Szadam vegyifegyvereit, stb.. Persze amikor USA használta a vákuum bombát Afganisztánban azt nem fedezték fel a világért se. Rohadékok !
PanzerMeyer
2022. április 13. 13:21
A brit tudósok és a brit újságírók mindenhez értenek.
Felix Leiter
2022. április 13. 13:07
Amikor 1991-ben, a jugoszláv háború alatt jugoszláv harci gépekről ilyenekkel bombázták Barcsot, akkor mekkora süket hallgatás volt már... https://hu.wikipedia.org/wiki/Barcs_1991-es_bomb%C3%A1z%C3%A1sa
Dicsértessék
2022. április 13. 12:49
Bbc, újságírő = kamugyáros
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!