Az ukrán külügyi szóvivő szerint Mariupolnál ismét megsértették az evakuálásra szolgáló tűzszünetet

2022. március 08. 18:41

Mariupolból már napok óta mintegy 200 ezer civil próbál elmenekülni.

2022. március 08. 18:41
null

A délkelet-ukrajnai Mariupolnál ismét megsértették a város evakuálására szolgáló tűzszünetet - közölte kedden Oleh Nyikolenko külügyi szóvivő a Twitter-oldalán.

Orosz erők lövik a humanitárius folyosót Zaporizzsja és Mariupol között”

– állította bejegyzésében Nyikolenko.

Mariupolból már napok óta mintegy 200 ezer civil próbál elmenekülni. A külügyi szóvivő szerint nyolc teherautó és harminc busz indult el humanitárius segítséggel a városba, hogy aztán civilekkel induljanak vissza Zaporizzsja felé. „Növelni kell a nyomást Oroszországra, hogy teljesítse kötelezettségvállalásait” – írta a szóvivő. 

Az orosz fél egyelőre nem reagált erre az értesülésre.

(MTI)

Mariupolban lövik a humanitárius evakuációs folyosót

A BBC szerint az oroszok lövik az evakuációs folyosót. Bővebben...

Nyitóképen: Mariupol látképe. Fotó: Ilya Pitalev / Sputnik / AFP 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fila2020
2022. március 09. 06:39
Az oroszok érdeke az ostromlott városok lakosságának távozás, mert így kevesebb lesz a civil áldozat, és a távozók ellátása komoly feladatot jelent Ukrajnának. A lakosság városban maradása védi az ukrán katonákat.
csombor
2022. március 09. 01:27
Akkor essen szó a banderistákról is. Ezek egyik szervezete az Azov. Mariupol orosz többségű város, a donyeckiek felszabadították még a legelején és akkor Porosenkonak zseniális ötlete támadt, a Kijevben randalírozó fasiszta ultranacionalista (a II. Vh.-ban 5-6 millió embert köztük 600 ezer zsidót, legyilkolt banderisták vállalt utódai, fasiszta jelképekkel éstetoválásokkal), jelenléte nagyon kínos volt a "demokratikus" fővárosban. Ezredet szerveztek belőlük, besorozták a hadseregbe és elküldték elfoglalni Mariupolt. Megtették. Kivérengzhették magukat. Tudják, hogy ők az egyike azoknak, akiktől "fasisztamentesíteni" akarja Putyin Ukrajnát és nekik nem lesz kegyelem a több ezer orosz legyilkolásáért Donbaszban. A civilek, akik főleg oroszok, rájuk nem lőnek az oroszok, de az Azov nem fogja kiengedni őket, mert nekik a puszta életük függ tőle.
PPK
2022. március 08. 20:25
Elég volt az ukrán és nyugati hazugságokból! Közben már az RT internetes kiadását is blokkolják pl. Hollandiában. Merthogy propaganda! Schmidt Mária szerint az oroszok elvesztették a propagandaháborút. Hát van így esélyük?
Szerencse
2022. március 08. 19:41
Nem tudok hinni az ukránoknak valahogy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!