Házról házra vadásszák le a tálibok az amerikaiakkal kollaboráló afgánokat

2021. augusztus 19. 16:48

A tálibok azzal fenyegetik a helyi lakosokat, hogy túszul ejtik családtagjaikat, őrizetbe veszik, vagy akár meg is ölik őket.

2021. augusztus 19. 16:48
null

Egy kiszivárgott ENSZ-dokumentum szerint a tálibok nagy erőkkel vadásznak azokra, akik együttműködtek az amerikaiakkal és a velük szövetséges NATO-csapatokkal – írja a BBC. A dokumentumot a Norwegian Centre for Global Analyses készítette az ENSZ-nek. 

A dokumentum szerint a tálibok házról házra járnak, és azzal fenyegetik a helyi lakosokat, hogy túszul ejtik családtagjaikat, őrizetbe veszik őket, vagy akár meg is ölik őket, hacsak nem csatlakoznak önként az iszlamistákhoz. A szélsőségesek főleg a rendőrség, a katonaság és a hírszerzés munkatársait célozzák meg. A jelentés szerint a tálibok minden nagyobb város elfoglalása előtt feltérképezik, hol lehetnek a célszemélyek.

Mindez ellentmond annak, hogy keddi sajtótájékoztatójukon a tálibok még azt mondták: „meg akarunk bizonyosodni róla, hogy Afganisztán többé nem egy csatatér. Megbocsátottunk mindazoknak, akik ellenünk harcoltak”.

Nyitókép: Wakil Kohsar / AFP

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DrPepper
2021. augusztus 20. 11:03
A kommunista hatalomátvétel idején lényegében ugyanez történt Magyarországon. Az ÁVÓ egy csomó nyilast vett át. (A DK-Jobbik együttműködésnek megvannak a történelmi gyökerei.) De az ország működtetéséhez szükségük volt a régi rezsim szakembereire. A tálibok esetében ugyanezt a logikát látom.
kaltran
2021. augusztus 20. 08:10
A gazemberek, mindenhol minden időben gazemberek. Kuncze ciánkapculás Gábor, 1994-ben még a kampányban azt mondta: azt nem lehet megtenni, hogy az ország egyik fele arrébb rugdalja az ország másik felét. Aztán a megnyert választás után jött a hosszú kések éjszakája hónapokon át s kirugdaltak mindenkit akit csak tehették. Aztán jó tálib módjára eljutott a ciánkapszula javallatig.
mucsay
2021. augusztus 20. 05:00
miért kéne vadászni őket? ott nyomulnak a reptéren
Paskai
2021. augusztus 19. 21:42
Most sírassuk a besúgókat?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!