Húsz versenyző meghalt egy kínai hegyi futóversenyen

2021. május 23. 08:39

Szombat délután jégeső és szélvihar zúdult a verseny magaslati szakaszának egy részére.

2021. május 23. 08:39
null

Legalább 20 ember meghalt és egy eltűnt egy 100 kilométeres hegyi terepfutóversenyen a hirtelen megváltozott időjárási körülmények miatt Északnyugat-Kínában – írja az Origo a helyi média alapján. A beszámoló szerint felhőszakadás csapott le a Kanszu tartománybeli Pajjin város közelében lévő természetvédelmi területen tartott verseny résztvevőire. A mentőközpont szerint szombat délután eső, jégeső és szélvihar zúdult a verseny magaslati szakaszának egy részére.

Vészhelyzet

Az Origo hozzátette: vasárnap hajnali 3 óráig 16 embert találtak holtan, és öt eltűntet kerestek. A helyi önkormányzatok vészhelyzeti intézkedést vezettek be, több mint 700 mentőt vezényeltek az eltűntek megtalálására. hangsúlyozták, hogy a hőmérséklet az éjszaka folyamán tovább csökkent, ami még inkább megnehezítette a keresését és a mentést a terület bonyolult domborzati viszonyai között. A portál szerint százötvenegy versenyzőt sikerült biztonságba helyezni, öt indulót könnyebb sérülésekkel kórházba szállítottak kezelésre, állapotuk stabil. A versenyen összesen 172-en vettek részt.

A természeti terület látványos, négymilliárd éves sziklaalakzatairól híres,

gyakran használják filmek vagy televíziós műsorok helyszínéül, írják.

Kép forrása: Helyi média

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Frakk a macskák réme
2021. május 24. 22:04
Holtverseny.
simonvitéz
2021. május 24. 04:48
De miben haltak meg? Agyonsujtotta őket a villám? Lefujta őket a szél a hegyről? Jégeső miatt?Ez így nagyon homályos.
szodabár
2021. május 23. 16:43
Bezzek Kína, nulla lezárás, sportversenyek. Az egész világ meg szív a vírusaikkal. Ügyesen kitalálták a globalista megrendelőkkel együtt.
Burg_kastL71-C
2021. május 23. 11:43
Egyébként, itt az eset kapcsán, többen szóba hozzák az időjárásjelentést. Bárhol... Nem tetszik, hogy lassan már felér egy varieté műsorral. Káprázatos. A nagy látványpékségben elsikkad a lényeg. A végén,... tulajdonképpen milyen idő is lesz holnap ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!