Börtönt kapott Tito unokája

2021. május 27. 11:22

Nyolc hónap börtönbüntetésre ítélték Edvard Brozt, Tito egyik unokáját, aki még 1992. augusztus 20-án okozott ittasan halálos balesetet Zimonyban.

2021. május 27. 11:22
null

A Belgrádi Fellebbviteli Bíróság jogerősen nyolc hónap börtönbüntetésre ítélte Edvard Brozt. Tito egyik unokája még 1992-ben okozott halálos közlekedési balesetet Zimonyban – írta meg a vajdasági Szabad Magyar szó a 021.rs. szerb portál értesüléseire hivatkozva. 

Edvard Broz, aki most tölti 70. életévét, még 1992. augusztus 20-án lakott területeten belül 110 km/órás sebességgel előzött meg egy másik gépjárművet, valamint egy buszt, majd áttért az ellenkező sávba, és egy szembejövő gépkocsinak ütközve egy villanypóznának csapódott. A balesetben életét vesztette a Broz autójában ülő G.P. monogrammú személy, valamint másik két ember, bizonyos  A balesetben „Ž.P. és E.B.” súlyos sérüléseket szenvedett – számol be az esetről a Szabad Magyar szó. 

A vizsgálat szerint Edvard Broz ittasan vezette autóját, miután a helyszíneléskor vérében 2,05 ezrelék alkoholt találtak.

Tito unokája a baleset után Szerbiából Horvátországba szökött. Végül 2008-ban tartóztatták le először, amikor újra megpróbált Szerbia területére lépni. Ekkor le is folytatták ellene az eljárást, elsőfokú ítélet is született, de a vádlott újra megszökött az országból, kihasználva azt, hogy szabadlábon védekezhetett.

Edvard Broz jelenleg is szökésben van, és nemzetközi elfogatóparancs van ellene érvényben, a bíróság távollétében hozta meg ítéletét.

Fotó: MTI/AP/Darko Vojinovic

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szemlelo
2021. május 27. 19:38
Nem esett nagyon messze az alma a fájától...
Akitlosz
2021. május 27. 14:44
A hatóság szándékosan, önként elengedi az ilyeneket, aztán évtizedekig sem tudja újra elkapni. Mégis kinél állhat fent a szökés veszélye, ha nem annál, aki már megszökött? Olyanokat meg előzetesben tartogatnak évekig, akik otthonról is védekezhetnének.
mandiner71
2021. május 27. 14:10
A törvény megúszási készségét t vajon kitől örökölhette?
Gyéressy Károly
2021. május 27. 13:21
Az ítélet is vicces, meg a 30 év is, ami alatt döntöttek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!