Orosz rendelet: külföldieknek nem lehet földtulajdona a Krím nagy részén

2021. március 22. 11:13

Hatályba lépett a hétvégén Vlagyimir Putyin elnök rendelete, amely a Krím félsziget legtöbb területét határmenti övezetnek minősítette.

2021. március 22. 11:13

Ha a tulajdonosok nem hajlandók az önkéntes eladásra, a hatóságok kényszeríteni fogják őket. A rendelet a Krím 25 városi önkormányzatából 19-re, egyebek között Jevpatorijára, Kercsre és Jaltára, valamint Szevasztopol mind a 12 önkormányzatára érvényes. A szombaton hatályba lépett rendelet nem érinti Szimferopolt, Dzsankojt és Krasznoperekopszkot, valamint a Belogorszki, a Krasznogvargyejszki és a Pervomajszki járást.

Az ukrán külügyminisztérium a rendeletet érvénytelennek és az ukrán állampolgárokkal szemben diszkriminatívnak minősítette.

A Krím félszigetet 2014-ben csatolta el Oroszország Ukrajnától, a félszigeten megrendezett népszavazás eredményére hivatkozva, amit a nemzetközi közösség túlnyomó többsége nem ismert el.

(MTI)

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2021. március 22. 11:41
Na és ha nem ismerik el? Nyazsgem, de facto az övék.
turáni sólyom
2021. március 22. 11:32
Ahol oroszok élnek többségben, az Oroszország! Ahol magyarok élnek többségben, az Magyarország. Akkor lesz tényleges világrend, ha ez beteljesedik. Demokratikus népszavazással mindenütt! Szabad Székelyföld! Szabad Katalónia! Szabad Skócia! Szabad Baszkföld! Szabad Flandria! Szabad Vallónia! Szabad Hercegovina! etc............
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!