Sanders: A palesztin nép szenvedéseit nem lehet figyelmen kívül hagyni

2020. február 26. 19:53

Bloomberg pedig felosztaná a földet a palesztinok és az izraeliek között.

2020. február 26. 19:53

Bernie Sanders demokrata elnökjelölt-aspiráns megfontolná az izraeli amerikai nagykövetség Tel-Avivba való visszaköltöztetését – írja a Neokohn. Sanders kijelentése egy demokrata előválasztási vitán hangzott el. A szintén zsidó származású Mike Bloomberg ugyanezen a vitán kijelentette: nem kellett volna Jeruzsálembe költöztetni az amerikai nagykövetséget úgy, hogy az izraeli kormány semmit sem adott cserébe az Egyesült Államoknak, de most már ott kell hagyni. 

Sanderst megkérdezték az esetleges megválasztása utáni Izrael-politikájáról is. „Külpolitikánk a Közel-Keleten teljes mértékben Izrael biztonságára és függetlenségére kell irányuljon, azonban a palesztin nép szenvedését nem lehet figyelmen kívül hagyni. Olyan külpolitikára van szükségünk, mely támogatja a palesztinokat és az amerikaiakat. Ehhez pedig a közel-keleti népeket egymás mellé kell felsorakoztatni” – felelte a vermonti szenátor. 

A palesztin-izraeli konfliktus kapcsán Bloomberg úgy fogalmazott: nincs más megoldás, mint felosztani a földet a palesztinok és az izraeliek között, méghozzá úgy, hogy Izrael határai nem változnak meg, a telepeseket pedig visszavonulásra kell ösztönözni. 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szavaztam
2020. február 27. 00:24
hmm koronavirus áldozat jelölt...
Vakfolt
2020. február 26. 23:53
Zsidók gyepálják egymást és minket nem? Mondjuk rá: jo
Arimaspa
2020. február 26. 23:31
Érdekes.
h040183
2020. február 26. 22:00
Bernie, Bernie... Beszóltál a zsidóknak? Eddig is esélytelen voltál, de így...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!