Szurkolói összecsapás kísérte a horvát-magyart

2019. október 10. 10:01

Már kedden megkezdődtek a kétoldalú találkozók Dalmácia fővárosában.

2019. október 10. 10:01

Horvát és magyar futballszurkolók csaptak össze szerdán este Splitben, egy nappal az Európa-bajnoki selejtező előtt – közölte a Slobodna Dalmacija című regionális horvát napilap. Egy magyar drukker megsérült, egyet pedig őrizetbe vett a rendőrség.

Közel száz magyar szurkoló érkezett autóbuszokkal szerdán Splitbe, őket rendőrök fogadták és elkísérték szálláshelyükre. A futballszurkolók azonban nem sokkal később újra összeálltak, majd elindultak a város központja felé, a tengerpartra, és útközben a „Ria, ria, Hungária!” rigmust skandálták. Ekkor találkoztak horvát drukkerek egy csoportjával és dulakodásra került sor. A rendőrség azonnal közbelépett, hat férfit őrizetbe vett, köztük egy magyar állampolgárt is. Egy magyar drukkert könnyebb sérülésekkel szállítottak kórházba.

 A nap folyamán több rendbontás is történt a dalmát városban: szerda délelőtt egy magyar rendszámú furgonnak betörték két ablakát, a gépjárműben senki sem tartózkodott. A rendőrség három gyanúsítottat vett őrizetbe. Délután két magyar szurkolóra támadtak huligánok az utcán. A rendőrség azonnal közbelépett, és két embert letartóztatott, az incidensben senki nem sérült meg. Mindkét esetben bűnügyi nyomozás indult az elkövetők ellen.

A horvát-magyar labdarúgó Európa-bajnoki selejtezője kapcsán rendkívüli biztonság intézkedéseket vezettek be a városban. A stadion területén ötszáz fős biztonsági személyzet ügyel majd a rendre, és 1500 rendőr vigyáz a szurkolók biztonságára a város területén.

(MTI)

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gingchantops
2019. október 12. 10:23
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
kaltran
2019. október 11. 19:00
Lenne egy tiszteletteljes kérdésem a horvát rendőrséghez. Milyen filozófiai alapon (finom voltam) kérték azt a magyar szurkolóktól, hogy ne beszéljenek magyarul????????????????? Hátezthogy?
nobusup
2019. október 10. 16:50
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
Akitlosz
2019. október 10. 16:27
Sport. Erre van kitalálva. Hogy a nép lekösse magát a sporteseményekkel és addig se gondolkodjon! Semmiféle jelentősége nincsen a közjó szempontjából, hogy ki hányadik a sportban, attól az élet nem lesz jobb, ellenben rosszabb lesz, mert a politikusok az adófizetők pénzéből tömik a sportot. Ha a köznek tényleg lenne valós igénye az élsportra, akkor az nyilván piaci alapon működne és nem közpénzből.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!