Lövöldöztek a trieszti rendőrségen, két rendőr meghalt

2019. október 04. 22:18

Az első információk szerint az elkövetők a Dominikai Köztársaságból származó fivérek, és családjukkal tartózkodási engedéllyel élnek Olaszországban.

2019. október 04. 22:18

Az északkelet-olaszországi Trieszt városában gyásznapot hirdettek a helyi idegenrendészet épületében történt tűzharc után, amelyben két rendőr meghalt, egy harmadik megsebesült pénteken. Az első információk szerint az elkövetők a Dominikai Köztársaságból származó fivérek, és családjukkal tartózkodási engedéllyel élnek Olaszországban.

A 29 és 31 éves férfit motorlopás miatt hallgatták ki a Trieszt belvárosában található rendőrségi épületben. A fiatalabb követte el a lopást, idősebb fivére pedig – sajtóértesülések szerint – családtagként volt jelen a kihallgatáson. A fiatalabb testvér kikéredzkedett a mellékhelységbe, és ott elvette a fegyvert az őt felügyelő rendőrtől. A bűnöző tüzet nyitott a közelben álló rendőrökre: kettőt lelőtt, egy harmadik társukat megsebesítette.

A tűzharcban a támadó is megsebesült, de sikerült kijutnia az épületből. Az utcán egy rendőrautóval akart elmenekülni, de ezt már nem tudta megtenni, az őt utolérő rendőrök ártalmatlanították. Mindkét dominikai férfit őrizetbe vették. Meg nem erősített hírek szerint a támadó nem volt „beszámítható” állapotban, amikor rálőtt a rendőrökre. A Trieszt környező utcáin is jól hallható lövések zaja pánikot keltett, a rendőrség környékét órákra lezárták.

A két rendőr halálát „barbár gyilkosságnak” nevezte Sergio Mattarella olasz államfő. Luigi Di Maio külügyminiszter, az Öt Csillag Mozgalom (M5S) kormánypárt vezetője kijelentette, „aki a hatóságok képviselőit támadja, mindegyikünkre támad”.

Matteo Salvini volt belügyminiszter, a Liga vezetője közösségi bejegyzésében hangsúlyozta, hogy az elkövetők semmilyen kegyelmet nem érdemelnek. Az olasz rendőrszakszervezet szerint az olaszországi hatóságok képviselőinek nagyobb állami támogatásra van szüksége, hogy ne váljanak a bűnözők céltáblájává. Trieszt polgármestere Giuseppe Dipiazza szombatra városi gyásznapot hirdetett meg.

Július végén Rómában két droghatás alatt levő amerikai egyetemista gyilkolt meg egy olasz rendőrt a nyílt utcán egy rutin járőrözés során.

(MTI)

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lupus
2019. október 06. 16:16
Full sikeres az integráció ! Lopni, gyilkolni már tudnak. de dolgozni azt nem, - de nem is ez a cél. FOGYASSZANAK - az adófizetők pénzén ! És vannak JOGAIK (kötelességeink csak nekünk vannak) - hogy megússzák! A jogász beltenyészet már készíti a "fürdővizet" , pedig a kötelet kellene szappanozniuk ... Rendőrgyilkosságért az jár - még ebben a fenenagy demokráciában is !
Rocktoberi
2019. október 05. 14:54
"Luigi Di Maio külügyminiszter, az Öt Csillag Mozgalom (M5S) kormánypárt vezetője kijelentette, „aki a hatóságok képviselőit támadja, mindegyikünkre támad”. Ezt mondja a migránscsempész Racketére is aki a hajójával nekiment az olasz parti őrség hajóinak?
magnahungaria
2019. október 05. 13:35
A bűnöző tüzet nyitott a közelben álló rendőrökre: kettőt lelőtt, egy harmadik társukat megsebesítette. Donáthkacsa követőjeként csak az európai életmód védelméről tartott bemutatót ....
balbako_
2019. október 05. 11:12
Dominikában háború van? És Európa a legközelebbi pont ahová menekülhetne? (Csak nem migráns az ürge?)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!