Diákok százait zaklatták egy regensburgi kórusiskolában

2016. január 14. 12:53

Több száz diákot zaklattak, akár szexuálisan is az elmúlt évtizedekben a németországi Regensburg Domspatzen kórusiskolájában oktatók és papok egy új jelentés szerint. A kórus vezetője 1994-ig Georg Ratzinger, XVI. Benedek volt pápa testvére volt.

2016. január 14. 12:53
2010 óta ismert, hogy visszaélések történtek a diákok kárára a németországi Regensburg Domspatzen kórusiskolájában. Egy regensburgi ügyvéd, Ulrich Weber most arról beszélt: legalább 231 diákot vertek vagy szexuálisan zaklattak papok és oktatók 1953 és 1992 között az iskola Regensburghoz közeli intézményeiben. A kórus vezetője 1994-ig Georg Ratzinger, XVI. Benedek volt pápa testvére volt: az ügyvéd szerint neki is tudnia kellett az esetről. A most 91 éves Ratzinger azonban elutasítja a vádat, állítása szerint ő soha nem hallott szexuális zaklatásokról. 
 
Az ügyvéd nyolc hónap alatt számos áldozattal beszélt: a jelentések szerint összesen 42-en vádolhatók a tettekkel, közülük kilencen követték el a legtöbb tettet. A szexuális zaklatások a simogatástól a megerőszakolásig terjedtek. A Neue Zürcher Zeitung szerint a „félelem rendszere” működött az iskolában.
 
Maga a püspökség korábban 72 fizikai erőszakról szóló esetet ismert el.

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2016. január 15. 17:10
A következő részben az Inkvizíció rémtetteit fogják szemlézni, mert a kölni traumát valamivel kell kompenzálni. Ez miért maradt le? "de vág az, amit a Talmud mond. A talmud azt tanítja, hogy mivel a kisfiúk szexuálisan éretlenek, az õ molesztálásuknak nincsenek erkölcsi következményei. Mivel az ilyen kiskorú érett értelemben nem "férfi", a fiú és az ő szexuális megrontója mentesül a homoszexualitásra vonatkozó mózesi tilalom alól, amely ezt mondja: "Ne hálj férfival" (Lev 18,22) A Szanhedrin 69b így foglalja össze: "Mindenki egyetért azzal, hogy egy 9 éves és 1 napos fiúval való viszony igazi kapcsolat, míg a 8 évesnél fiatalabb fiúval való viszony nem az." A többségi vélemény a Szanhedrin. 55a-ban ezt állítja: "Rab. Ezt mondta: egy 9 éven aluli fiúval folytatott pederasztia nem tekinthető olyannak, mint a 9 éven felülivel való kapcsolat" Rab. Fenntartja azt a véleményt, hogy csak az, aki alkalmas arra, hogy belemenjen a szexuális kapcsolatba, képes a pederasztia passzív alanyaként elkövetni a bumeráng-bűnt [ami az aktív vétkezőre visszahat], míg az, aki nem alkalmas arra, hogy belemenjen a szexuális kapcsolatba, nem képes ugyanerre.
péterx
2016. január 14. 15:37
1. Ha bármely iskolában / szexuális / visszaélés történik , vagy csak a gyanúja is felvetődik , akkor azt ki kell vizsgálni , s bűncselekmény esetén jogilag is szankcionálni kell . 2. A kommunikációban azonban kivétel nélkül mindig vannak pragmatikus szempontok is / nem csak szintaktikai és szemantikai / . Magyarul : mi a cél a közléssel ? Mi a szándéka a kommunikációban résztvevőknek ? 3. Innen nézve : a regensburgi eset kommunikációja is kifejez pragmatikus szempontokat az ügy szereplői részéről / egyház , újságok szerkesztősége , hatóságok / . 4. Végül : minden Mandíneres kommentáló előzetes beállítottságától is függ , hogy milyen pragmatikus szempontokat tulajdonít a regensburgi eset kommunikációs szereplőinek , illetve , az itt kommentáló többi hozzászólónak .
OberEnnsinnen
2016. január 14. 14:01
Ha Georg Ratzinger nem Regensburgban, hanem Saarbrückenben vezet kórust, legkésőbb ma megtudnánk: a pápa testvérének kórusában több száz gyereket zaklattak - most figyelj: AKÁR szexuálisan is Saarbrückenben. Nyílt társadalom, nyílt pol-korrekt, nyílt lejáratás és legyalázás.
OberEnnsinnen
2016. január 14. 13:50
"Egy regensburgi ügyvéd, Ulrich Weber most arról beszélt: legalább 231 diákot vertek vagy szexuálisan zaklattak papok és oktatók 1953 és 1992 között az iskola Regensburghoz közeli intézményeiben." 1953 és 1992 között, 231 diák Tudok ennél "rosszabbat": egykoron, a mi iskolánk 6 felső tagozatos osztályaiban hetente kiosztottak 20-25 fülest, 5-10 fenekest fülhúzásból, kokiból, barackból naponta 5-6-ot osztályonként Bizony. Most akkor jelentsük fel az akkori tanárainkat? Azt nem lehet. Ők NEM AZ EGYHÁZHOZ TARTOZTAK, AZAZ TEVÉKENYSÉGÜKKEL A MI DEMOKRATIKUS FEJLŐDÉSÜNKET SZOLGÁLTÁK. PÁRTTAGOK VOLTAK, TÖBBSÉGÜKBEN. Szóval: CSAK A PAPOK. 40 ÉV ALATT OSZTÁLYOK SZÁZAIBAN 231 GYEREKET OSZTOTTAK KI. ÉS MÉG MEG IS NEVELTÉK ŐKET, NEM GENDERNEK, ÉS NEM BUZINAK, A PRÁJDOLÁS PEDIG SZÓBA SEM JÖHETETT. Hát ezért most, 2016-ban faszolniuk kell! A polkorrekt is megmondta!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!