Bár többször is fel lett ajánlva, nem kért erősítést a kölni rendőri vezetés

2016. január 08. 14:41

A Frankfurter Allgemeine Zeitung információi szerint a duisburgi központi rendőri hivatal szilveszter éjszakáján többször is erősítést kínált a kölni rendőri vezetésnek, ám ők ezt minden alkalommal visszautasították.

2016. január 08. 14:41

A kölni rendőrség a kölni szilveszteri események alatt folyamatos kapcsolatban állt a tartományi központi rendőri hivatallal, akik több alkalommal is erősítést kínáltak a Rajna-parti város rendőri vezetésének, írja a Frankfurter Allgemeine Zeitung. A kölni rendőrség vezetése azonban többször is visszautasította a duisburgi hivatal ajánlatát, akik egy komplett századot a városba tudtak volna vezényelni szóvivőjük szerint.

A duisburgi hivatal szóvivője megerősítette azokat az értesüléseket, miszerint a kölni rendőrség a szilveszter éjszakai bevetések tervezésekor eredetileg több rendőrt kért, mint amennyit kapott – de ez még így is a duplája volt az elmúlt években megszokottaknak: „A kölni kollégák a bevetés napján is igényelhettek volna további erősítést”.

Kölnben szilveszter éjszakáján migrációs hátterű fiatalok csoportja támadt rá a főpályaudvar környékén bulizókra, számos lopást és nemi erőszakot elkövetve. A helyszínen szolgálatot teljesítő rendőrök beszámolói szerint kétségbeesetten, és teljesen sikertelenül kértek erősítést a kölni rendőrségtől szilveszter éjszakáján.

Érthetetlen, miért nem mond le a rendőrkapitány

A Frankfurter Allgemeine Zeitung publicistája, Reiner Burger pénteken megjelent cikkében érthetetlennek nevezi, hogyan lehet még hivatalban a kölni rendőrkapitány, Wolfgang Albers. Szerinte ennek csak egyetlen oka lehet, éspedig az, hogy a szociáldemokrata tartományi belügyminiszter pár napig még használná őt bűnbakként.

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
UvegSam
2016. január 10. 09:32
Büdös bolsevik körzet. Meg kéne lincselni az aljas bolsevikit. Ezeknél csak bűz, rohadás, okádékság virágzik. Hányszor bizonyította már a történelem, de nem tanulnak belőle.
klimsch
2016. január 09. 12:43
A " fel lett ajánlva" nem germanizmus? Azért használtátok,mert a németekről volt szó? Nem kellett volna!
kételkedő
2016. január 09. 11:36
Valami azt súgja, hogy előbb, utóbb eljárás is indul ellene.
császár
2016. január 09. 10:32
Ez már a remélt polgárháború kezdete lesz?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!