Megbénult a párizsi közlekedés a klímacsúcs miatt

2015. november 30. 10:57

Teljesen lezárták Párizsban a legfőbb útvonalakat és a két nagy repülőtér felől a város felé tartó autópályákat is a hétfőn kezdődő klímacsúcs miatt. A hatóságok a tömegközlekedés használatát sem ajánlják az embereknek, inkább azt kérik, hogy maradjanak otthon.

2015. november 30. 10:57

Szinte teljesen lebénult hétfőn a közúti közlekedés Párizsban az ENSZ 21. klímakonferenciája miatt, amely rendkívül szigorú biztonsági intézkedések közepette délelőtt kezdődik meg a francia fővárostól északra található Le Bourget-ban. A rendőrség kérésének megfelelően viszonylag kevesen ültek hétfő reggel gépkocsiba, és a legtöbben egyáltalán nem hagyták el az otthonaikat, ezért a lezárt csomópontok ellenére sem alakultak ki nagyobb dugók. 

A fővároson belül a legfőbb utakat teljesen lezárták a gépkocsiforgalom elől, elsősorban a város nyugati és északi részén vált lehetetlenné a közlekedés, itt haladnak át ugyanis a klímacsúcs helyszíne felé tartó konvojok. A két nagy repülőtér, a Roissy Charles-de-Gaulle és az Orly felől a város felé tartó autópályákat is teljesen lezárták, s azokon csak a Párizsba érkező mintegy 150 állam- és kormányfő delegációja közlekedhet, hasonlóan a főváros körüli körgyűrűhöz, amelyen hétfőn általában több száz kilométeres dugó szokott kialakulni, most azonban senki nem hajthat fel rá. 

A tömegközlekedést sem ajánlják 

A klímacsúcsra mintegy 40 ezer résztvevő hivatalos, számukra és a párizsiak számára is ingyenessé tették a tömegközlekedést. A klímacsúcs helyszíne metróval és külön buszokkal problémamentesen és gyorsan megközelíthető. A rendőrség ugyanakkor azt kérte a párizsiaktól, hogy a tömegközlekedést se használják, ha nem muszáj, és inkább maradjanak otthon hétfőn. A munkáltatókat pedig a hatóságok arra kérték, hogy engedélyezzék hétfőn az otthoni munkát vagy szabadnap kivételét a dolgozóiknak. 

A Le Bourget repülőtéren kialakított pavilonvárosba, ahol Franciaország eddigi legjelentősebb diplomáciai eseményét rendezik meg december 11-ig, egy hatalmas csarnokon keresztül juthatnak be a delegáltak és a mintegy 3 ezer újságíró. A repülőtéri ellenőrzésekhez hasonlóan mindenkinek fémkereső kapukon kell áthaladnia, és a csomagokat is átvilágítják az ENSZ alkalmazottjai.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gull Wing
2015. november 30. 12:18
A klímakonferencia elérte célját, mivel a nép az istenadta nép nem tud közlekedni így hát a levegőt sem szennyezik, s nem emelkedik az átlaghőmérséklet.Otthon ülnek, nézik a TV-t és várják, mikor hagyhatják már el a lakást, mikor szívhatnak már egy kis friss levegőt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!