Robbantottak a török fővárosban – sok a halott

2015. október 10. 11:18

Két, vélhetően bomba okozta detonáció rázta meg Ankara forgalmas pontjait. A jelenlegi információk szerint egy pokolgép a főpályaudvarnál lépett működésbe. Pontos számot egyelőre nem tudni, de az első jelentések szerint sok a sebesült és legalább húsz ember meghalt. Az áldozatok egy béketüntetés résztvevői voltak.

2015. október 10. 11:18

Szombat reggel legalább egy, az MTI szerint kettő, vélhetően pokolgép okozta robbanás történt Ankarában. A CNN információi alapján  a feltételezett támadás helyszíne a főváros főpályaudvarának környéke volt, ahol éppen egy béketüntetés résztvevői gyülekeztek.

Úgy tudják „több tucat” halottat és sebesültet láttak a helyszínen. Az Index a török Dogan hírügynökség beszámolója alapján azt írja, legalább húsz ember vesztette életét. A támadást egyelőre semmilyen szervezet nem vállalta magára. 

 

Frissítés: Az Al Jazeera szerint már legalább 30 halálos áldozata van a terrorcselekménynek.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vezetéknév Utónév
2015. október 10. 16:37
Nem vagyok híve az összeesküvés-elméleteknek, de a mai merényletek leginkább a jelenlegi török kormánypártnak a választási esélyeit növelik.
Akitlosz
2015. október 10. 16:08
"A támadást egyelőre semmilyen szervezet nem vállalta magára." Miért kellene? Az csak a nyomozás munkáját könnyítené meg.
lvjtn
2015. október 10. 13:56
jelenleg 69 halott :( a cikkben sehol nincs említve, hogy ez a hdp nevű kurd párt békepárti tüntetésén történt, egy nappal azután, h a kurd kpp egyoldalú fegyverszünetet hirdetett. 99%, hogy vagy a török kormány vagy a szélsőjobbos szürke farkasok állnak a háttérben, akik egy dolgot nem akarnak: békét a kurdokkal és ez a terrorista törökország, amelyik eddig is fű alatt az isis/isil legfőbb üzleti partnere volt, nem csupán "jófiú", és usa-szövetséges, hanem nato tag is, és most mi (eu) még milliárdokkal fogjuk tömni, h fogadjon vissza valamennyit abból a migráns hordából, amit jó eséllyel legalább részben ők szabadítottak ránk
Orvosok és mérnökök
2015. október 10. 13:01
Kicsit kesobb majd a CNN riportere felfedez par orosz katonat a kukoricasban es "fut az eleteert"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!