Határellenőrzést vezethetnek be az osztrákok

2015. augusztus 28. 19:38

Burgenland szociáldemokrata vezetője az ideiglenes határellenőrzés bevezetését szorgalmazta, és zéró toleranciát hirdetett az embercsempészet ellen. Hans Niessl a tartományba irányítását kérte több rendőrnek, valamint a hadsereget is bevetné a menekültekkel kapcsolatos műveletek támogatására.

2015. augusztus 28. 19:38

Ideiglenes határellenőrzés bevezetését szorgalmazta a migránsok ausztriai tragédiája nyomán a burgenlandi tartományi vezető a pénteken délután Kismartonban (Eisenstadt) tartott sajtótájékoztatóján, amelyen bemutatta öt pontból álló cselekvési tervét is a menekültválság enyhítésére. 

Hans Niessl, Burgenland szociáldemokrata vezetője a programot ismertetve zéró toleranciát hirdetett az embercsempészet ellen és a tartományi rendőrség túlterheltsége miatt további száz rendőr Burgenlandba való átirányítását is javasolta. Niessl által összeállított azonnali cselekvési terv része továbbá a hadsereg támogató műveleti bevetése, amely során a rendőrség adminisztratív és a menekültelosztással kapcsolatos munkáját segítené. Szorgalmazta továbbá a határ környékén történő személyellenőrzés megerősítését az embercsempészet visszaszorítása érdekében. 

Niessl jelezte: egyetért Werner Faymann osztrák kancellár által sürgetett európai kvótarendszer bevezetésével és osztja az osztrák belügyminiszter európai szolidaritásra buzdító gondolatait, valamint azt, hogy az unió külső határain állítsanak fel elosztóközpontokat. Kiemelte: arról azonban nem lehet tudni, hogy mikor történnek európai szintű lépések a kérdésekben, és – mint fogalmazott – ezért is rendkívül fontos a pénteken bemutatott cselekvési terv.

Burgenland gyászol – mondta Hans Niessl, aki együttérzését fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak. Egyúttal köszönetét tolmácsolta ki a hatóságoknak az elmúlt napokban végzett áldozatos munkáért. A májusi burgenlandi tartományi választások előtt Hans Niessl már kiállt a határőrzés újbóli bevezetéséért, és ugyanezt szorgalmazza Josef Pühringer, felső-ausztriai tartományfőnök is. 

Az osztrák belügyminiszter a Kismartonban (Eisenstadt) tartott sajtótájékoztatón pénteken délelőtt hangsúlyozta: nem a határellenőrzés szigorítására van szükség, hanem az unió külső határainak biztosítására. Johanna Mikl-Leitner legális európai menekültútvonalat és közös uniós megoldást szorgalmazott, valamint zéró toleranciát sürgetett az embercsempészekkel szemben.

A miniszter egyúttal köszönetet mondott a tartományi hatóságoknak és a magyar rendőrségnek a teherautóban talált 71 halott bevándorló tragédiájának felderítése érdekében végzett munkáért.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
illesl
2015. augusztus 29. 11:52
Ez a határellenőrzés nem az európai unió 'értékeinek' a feladása, a fékek és ellensúlyok rendszerének arculcsapása; maga a zsarnokság és az önkényuralom. Remélem, nem oktatnak ki többé az osztrákok demokráciából?
pollip
2015. augusztus 29. 09:46
Alakul a jogi káosz. A németek a dublini egyezményt nem tartják be, az osztrákok a schengenit tervezik felrúgni. Innentől nincs senkinek semmire hivatkozni joga, minden állam azt fog csinálni, amit jónak gondol saját országa megvédésének érdekében. Az eu megbukott. Hónapok óta csak a kvótát szajkózzák, de nem tesznek semmi érdemlegeset. maga az eu gerjeszti a káoszt.
kukagyerek
2015. augusztus 29. 09:16
"Nem véletlen, hogy hazánkat szidták a bécsi hevenyészett menekültkonferencián." ............ Tény, hogy az impotens, megfelelési kényszeres "magyar" kormány engedi be őket az eu területére - százezrével. Ne csodálkozz, hogy nem állnak vele szóba!
Forsz
2015. augusztus 29. 00:38
"Az unió külső határain állítsanak fel elosztóközpontokat." ---------------------------- Hát persze, a szívélyes és kedélyes Ausztriát ne is érinthesse a népvándorlás, azzal kínlódjon az uniós periféria. A határokat pedig lezárni - hogy létezik schengeni egyezmény az nem számít - majd az olaszok, meg a magyarok ugyebár. De azért befogott orral kifogásolták a magyar határon történő intézkedéseket, merthogy a humanitáriusság és az emberi jogok. Még kell egy kis idő, amíg Európa kigyógyul a liberálmételyből és visszakerül az félájult bódulatos lebegésből a talajra. Talán éppen idejében jött ez a migráns áradat. Nekem úgy tűnik, hogy a magyar kormány vett egy nagy levegőt és azt mondta, mától mi lépünk, mert az EU-ra várni nem lehet tovább. Építünk kerítést, határvadász egységeket és hadsereget vezényelünk a határra, Juncker pedig nyalja ki a seggünket. Juncker ugyanis inkompetenssé vált - gyakorlatilag mindenképp, ugyanis az EU menthetetlennek látszik, mivel a létezési idejének legnagyobb problémája láthatóan lebénította, tehetetlennek mutatkozott. Az Uniót újra kell szabályozni; elsősorban értelmes és valódi politikusokat kell állítani a fontos helyekre, a női kvótát elfelejteni, mert a frizuramániás, bigottan korlátolt egyedek már éppen elég nagy szart kavartak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!