Aknavetővel támadtak egy trolibuszra Donyeckben

2015. január 22. 13:13

A kelet-ukrajnai Donyeckben egy trolibuszra nyitottak tüzet aknavetővel egy teherautóból. A támadásnak legalább kilenc civil áldozata van. Az ukrán miniszterelnök szerint a merényletért az orosz vezetés a felelős.

2015. január 22. 13:13

A Donyeck megyei ügyészség sajtószolgálata közölte, hogy szemtanúktól szerzett értesülései alapján a megyeközpont Lenin kerületében lévő megállóra és az ott tartózkodó trolibuszra egy tehergépjárműből nyitottak tüzet aknavetővel egy másik, a Kujbisevi kerületből. A kilövés után a teherautó tovább haladt a város központja irányába.  

Ukrán hírforrások szemtanúkra hivatkozva azt írták, hogy egyszerre több lövedék csapódott be, amely nemcsak a trolibuszon és a megállóban, de az utca szemben lévő oldalán is szedett áldozatokat. A híradások 9-15 áldozatról szólnak. Az előzetes feltételezések szerint 2B9 Vasziljok automata aknavetővel követték el a támadást.

Arszenyij Jacenyuk ukrán miniszterelnök az orosz vezetést tette felelőssé a támadásért. „Az orosz terroristák újabb szörnyű tettet követtek el az emberiesség ellen, amiért a felelősség az Oroszországi Föderációt terheli” – jelentette ki újságíróknak az ukrán kormányfő. Kifejezte ugyanakkor meggyőződését, hogy az Ukrajna elleni orosz agresszió sikertelen véget ér.

Fotó: Barcroft Media/TASS

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alex44
2015. január 23. 07:27
Nagyon tudom utálni mikor civilek esnek áldozatul ennek az esztelen öldöklésnek. Mindenesetre rohadjon le a keze aki tüzet nyitott a trolira, de aki ki adta a parancsot az is elmehet a jó kurva anyjába.
cutcopy
2015. január 22. 18:24
"A támadásnak legalább kilenc civil áldozata van" Az azért jó mert orosz és ukrán azonos eséllyel lehetett a buszon..
predator
2015. január 22. 17:58
Counter Például azért, mert a donyeckiek nem kérnek abból, hogy az ukrán kormány tartsa őket az ellenőrzése alatt. Lehet, hogy hihetetlenül hangzik, de nem rajonganak a gilisztafejű jacenyukért.
toyoda
2015. január 22. 16:07
"A támadást akkor hajtották végre amikor Berlinben megegyeztek (a 4 külügyér: német, orosz, francia, ukrán) a nehéz fegyverek kivonásáról" Biztos zsiráf Nuland asszony akciózott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!