Meghalt egy kerékpáros a Girón

2011. május 09. 19:08

Halálos balesetet szenvedett a Giro d'Italia kerékpáros körverseny hétfői szakaszán Wouter Weylandt. A 26 éves belga kerekest 40 percen át próbálták újraéleszteni.

2011. május 09. 19:08

Elesett, beverte a fejét, és életét vesztette a Giro d'Italia kerékpáros körverseny harmadik, hétfői szakaszán Reggio Emilia és Rapallo között a Leopard Trek belga versenyzője, Wouter Weylandt. A Giro- és Vuelta-szakaszgyőztes, 26 éves klasszis falnak ütközött, az arcával ért földet, sok vért vesztett, a mentőhelikopter már hiába érkezett hozzá. „Olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy az azonnali beavatkozás ellenére sem tudtunk semmilyen módon segíteni rajta - nyilatkozta a RAI Sportnak Giovanni Tredici, a Giro vezető orvosa. - Már a megérkezésünkkor eszméletlen volt, 40 percig próbálkoztunk, de nem tudtuk megmenteni.

A bukás egy lejtős részen történt, 24 kilométerre a céltól, szűk hegyi útszakaszon, a Passo del Boccóról lefelé jövet, ahol a biciklik olyan gyorsan mennek, mint az őket követő motorok. A versenyszervezők elmondták, Weylandt azért esett el, mert bal pedálja beleakadt az út melletti falba. A nagy sebesség miatt körülbelül 60 métert csúszott még lefelé az úton.

Wouter Weylandt 1984. szeptember 27-én született Gentben. Első nagyobb sikerét a 2006-os lengyel körversenyen aratta, amelyen megnyerte a pontversenyt. Egy évvel később a belga körversenyen nyert szakaszt, 2008-ban pedig a Vuelta 17. etapján ért célba elsőként. A három nagy körversenyen (Giro, Tour, Vuelta) ezen kívül még egy győzelmet könyvelhetett el: tavaly pont a harmadik szakaszt nyerte meg a Girón. Felesége szeptemberre várja születendő gyermeküket.

A hétfői Giro-szakaszt egyébként a spanyol Vicioso nyerte, az ünnepélyes eredményhirdetést törölték.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!