Hivatalos: azonnali vizsgálatot indított a MÁV a Németországból kitiltott szerelvény ügyében

2023. május 09. 13:08

A vasúttársaság lapunk megkeresésére közölte ezt, a két nappali incidenssel kapcsolatban.

2023. május 09. 13:08
null

Ahogy arról lapunk is beszámolt, a május 7-i Hungária EuroCity szerelvényét a nem megfelelő műszaki állapot miatt a német személyzet nem vette át, így a vonat nem tudott célállomása, Hamburg felé továbbhaladni. Az eset következtében 350 utas maradt a cseh-német határállomás, děčíni peronján. A híradások szerint a cseh–német határállomáson a vonat kísérőszemélyzetének cseréjekor derült ki, hogy

az egyik kocsiban nem működik a légkondi, és az egyik ablak felső, billenő része kitörött.

Ekkor döntött úgy a Deutsche Bahn személyzete, hogy nem veszi át a vonatot. Beszámolók szerint az utasoknak a peronon kellett várakozniuk. Nem először fordul elő hasonló, tavaly nyáron a németek a Prága felől érkező EC-vonatot nem engedték be az országba, mert az vagy hiányzó kocsival közlekedett, vagy nem volt rajta étkezőkocsi.

A MÁV-Start a Mandiner megkeresésére elárulta: 

a MÁV-START a nemzetközi társvasutak bevonásával azonnal vizsgálatot indított az eset kapcsán.

Megjegyezték, további tájékoztatást később tudnak adni.

Nyitókép: Drazen_/Getty Images

Összesen 136 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2023. május 13. 23:12
A németek megint kezdik a legocsmányabb pofájukat mutatni a világ felé. A bünbánó, hazug jóemberkedés korszakának vége.
Dugin
2023. május 10. 07:40
Írták máshol, hogy ez náluk rendszres, cseh vonatokat is megállítanak és más országokból érkezőeket is.
Dowi
2023. május 09. 19:30
No és mikor fogunk mi is feltartóztatni pont ilyen hibákkal egy német szerelvényt? Mert ugye, ha nincs válasz akkor ebből rendszer lesz és mutogatás a MÁV-ra és Magyarországra. Mi nem tudunk Bécs után betörni egy felső ablakot, vagy nem tudunk eltömeszelni egy klímát? Hülyeségre hülye választ kell adni és máris észhez térnek.
APESZ72
2023. május 09. 18:25
Azonnal pár milliós jutalmat utalni a MÁV jelenlegi és korábbi managementjenek hisz keményen okosan dolgoztak és tessék ez a vege. Kárpótlásul jar nekik még pár millió, hogy abból wellness kezeléseket fizethessek. Természetesen minden az ostoba munkások hibája így részükre marad a minimalber
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!