Veszélyes feladatot vállalt Románia

2023. április 03. 06:03

A Rheinmetall vállalatcsoport komoly bejelentést tett.

2023. április 03. 06:03
null

A Rheinmetall Romániában fogja végezni egyebek között az ukrán harcjárművek és önjáró lövegek karbantartását és javítását – ezt vasárnap a német fegyvergyártó vállalatcsoport szóvivője közölte.

a NATO-partnerország Románia területén” – ismertette az illetékes, aki szerint az ukrán határ közelében található Szatmárnémeti térségében már el is kezdődtek az építkezési munkálatok.

A központ már áprilisban megkezdheti munkáját,

– írják.

A várakozások szerint „központi szerepet fog játszani az Ukrajnában használt nyugati fegyverrendszerek bevethetőségének fenntartásában, biztosítva logisztikai ellátásukat”. Armin Papperger, a Rheinmetall vezérigazgatója hangsúlyozta, a vállalat „egyik központi törekvése, hogy a NATO-haderőnek és Ukrajnának a lehető legjobb támogatást nyújtsa ebben a kritikus helyzetben”.

A VG hozzáteszi: a létesítmény egyebek között alkalmas lesz önjáró lövegek, német Leopard, brit Challenger páncélosok, Marder, Fuchs gyalogsági harcjárművek és katonai teherautók szervizelésére.

(MTI)

Nyitókép: DURSUN AYDEMIR / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mediator01
2023. április 03. 17:57
Nincs ezzel semmi baj. Az oroszok tudni fogják majd, hogy hogyan torolják ezt meg Románián, ha eltakarodtak onnan a jenkik.
savrena
2023. április 03. 10:47
Ebben nem is az a rossz hir, hogy Romániában. Hanem az, hogy ezek szerint a Rheinmetall azzal számol, hogy még sokáig kell ott fegyvert javitani meg szervizelni.
Paskai
2023. április 03. 09:23
Kezdő tolvajok ők az igazi fekete övesekhez képest: nagybátyám ÁFOR kútkezelő volt, egyben egy helyi egység főnöke: papíron a tanker meg se érkezett, csak a valóságban: lepakolt, a benzint eladták, a kommunista és ávéhás tolvajok testvériesen megosztották a pénzt. A rendszerváltást egy reklámszatyor német márkával várta.
counter-revolution
2023. április 03. 09:23
A Rheinmetall a KMW nélkül nem sokra menne a harckocsik és az önjáró lövegek szervizelésében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!