Büntetőeljárás indult: összefoglaltuk a csomagtartóban talált halott kisfiú ügyét

2023. április 17. 12:17

Fulladás okozta a gyerek halálát, segítségnyújtás elmulasztásának gyanúja miatt hallgatták ki a nevelőanyát.

2023. április 17. 12:17
null

Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség szóvivője a 24.hu érdeklődésére elmondta, gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség annak a kétéves kisfiúnak, Sanyikának a nevelőanyját, akit szombat reggel holtan találtak Nyíregyházán egy autó csomagtartójában.

Mint arról a Mandiner is beszámolt, a Stadion utcában egy halott kisfiú és egy egy év körüli sérült kisgyermek volt egy gépkocsiban, amellyel egy férfi és egy nő parkolt le a helyi rendőrség mellett, majd besétáltak a hatósághoz, és szóltak, hogy mi történt.

Később kiderült, hogy a gyerekek édesanyja egy 17 éves, ilki fiatal, aki egy éve egy nyírségi anyaotthonban van legkisebb gyermekével, a Blikk szerint a várandósága miatt „mentettek ki” otthonról. A másik két gyermekét

három hónappal ezelőtt emelték ki a családból

– őket találták meg a rendőrkapitányság előtt –, miután a hatóságok úgy ítélték meg, nem megfelelő körülmények között nevelkednek.

A nevelőanya nagymamája azt nyilatkozta a Blikknek, hogy a kisfiú húst evett, egy csontot pedig olyan szerencsétlenül nyelt le, hogy a torkán akadt, amitől megfulladt. A nevelőanya ugyan próbálta kivenni, de sokkot kapott és már nem sikerült neki.

Az elsődleges orvosszakértői vélemény szerint is fulladás okozta a kisfiú halálát, de a rendőrség bűncselekményre gyanakszik, ezért 

segítségnyújtás elmulasztásának megalapozott gyanúja miatt

hallgatta ki a nevelőanyát. A nő nem tett vallomást, és panaszt a kihallgatása során, szabadlábon védekezhet.

Arra vonatkozóan nem merült fel adat, hogy bűncselekményt követtek el a másik gyerek sérelmére, akiről több lap is azt írta, hogy külsérelmi nyomokat találtak rajta.

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Igazszó
2023. április 18. 12:07
Gyámhivatal, gyermekvédelem, védőnői szolgálat, gyermekorvos? Lófasz a seggükbe!
Nozi03
2023. április 17. 20:58
Tragédia, én mégis azon akadtam fenn ebben a sztoriban, hogy egy 17 éves kiscsaj már háromszor szült. Tudom, minden fogamzásgátlási módszernek van hibaszázakéka, de ehhez a szinthez azért már hülyének kell lenni. Sajnos a nemi élethez, gyerekvállaláshoz nem kérnek semmilyen vizsgát, bizonyítványt, pedig elnézve a világot, talán kéne.
nemessuri
2023. április 17. 15:04
Gyilkolunk és vétünk, mert mi vagyunk a gyámügy
Potymog
2023. április 17. 14:56
"a hatóságok úgy ítélték meg, nem megfelelő körülmények között nevelkednek" Azt is vizsgálni fogják a hatóságok, hogy a nem megfelelő körülmények közül ki és miért helyezte át őket egy másik, nem megfelelő körülmény közé?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!