Hoppá: David Pressman köszönetet mondott Magyarországnak

2023. február 24. 15:56

Meghúzta a váratlant az amerikai nagykövet.

2023. február 24. 15:56
null

Az Egyesült Államok magyarországi nagykövete a háború évfordulójára küldött üzenetében biztosította Ukrajnát országa támogatásáról és együttérzéséről – tájékoztatott a nagykövetség pénteken.

„Elismeréssel adózunk azoknak, akik több mint ötmillió menekültet fogadtak be határaikon keresztül, köztük Magyarországnak is” – idézték David Pressmant. A magyar miniszterelnök a nemzet helyzetéről szóló beszédében azt állította, hogy Magyarország a „béketáborban” van.

„Csak Oroszország van és azok, akik nem ismerik el a felelősségét a háború folytatásáért, és azok, akik támogatják Ukrajna jogát és képességét arra, hogy megvédje szuverenitását, függetlenségét és területi integritását” – olvasható a közleményben.

***

***

Nyitókép: MTI / Koszticsák Szilárd

Összesen 218 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sorivo4
2023. február 25. 20:12
Csak béketábor van és háborús tábor. A háborús tábor oldaltól függetlenül a másik oldal legyőzésében gondolkodik, ahol az egyik győz, a másik pedig veszít. A béketábor pedig a win-win opcióban gondolkodik. Mert csak az ilyen béke lehet tartós. Tartós béke csak így lehet, nem a másik legyőzésével. Ami lehetetlen is. Oroszországot, egy atomhatalmat nem lehet legyőzni. A másik fél jogos igényeinek lesöprése az asztalról, nem vezet békéhez. Győzelem esetén sem. Ez Európában már sokszor megtörtént, és csak újabb világháborúhoz, háborúkhoz és konfliktusokhoz vezetett. Európa egy közösség. Itt a háború után is együtt kell majd élnünk és működnünk. Oroszországgal is. Ami a háború után is megmarad. Itt elrendeznünk kell a dolgokat, mert csak azzal nyerhetjük meg.
Etreju86
2023. február 25. 14:55
Egy aberalt beteg allat... Huzza haza usaba..
Skulo
2023. február 25. 08:49
Ukrajna függetlenségét az USA már el vette. Most jön EUROPA.
Hazafi Teddymackó
2023. február 25. 08:23
Semmi szívből jövő igazi elismerés, csak a tagadhatatlan fogcsikorgatva történő beismerése. Cserébe mérget köpköd nemzeti ormányunk felé. Kutyából nem lett most se szalonna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!