Nem úgy gondolta a BBC tudósítója a rákosizását

2023. január 16. 14:07

Nick Thorpe szerint a Telex félrevezető címet adott a vele készül interjúnak, egy ártalmatlan mondatát értelmezte alaposan félre a portál. „A téves címre adott reagálásokból úgy látom, hogy az interjúm sajnos olaj volt a bal-jobb háború tüzére – és most a baloldal kezdte” – tette egyértelművé a tudósító.

2023. január 16. 14:07
null

Nick Thorpe interjút adott a napokban a Telexnek. A portál azt a címet adta a videónak, hogy „2010 óta olyan a hangulat, mint a Rákosi-korszakban”.

Az újságíró Facebook-oldalán úgy reagált a közlésre: „Január 11-én videóinterjút adtam a Telexnek. Sajnos 14-én nagyon rossz és félrevezető cím alatt jelent meg. Mintha azt mondtam volna, hogy ma olyan hangulat uralkodik, mint egykor a Rákosi korszakban. Ez persze képtelenség”.

Thorpe szerint a Telex címe egy ártalmatlan mondatát értelmezte alaposan félre. „Azt mondtam ugyanis, hogy manapság a hivatalosság köreiben úgy gondolják, hogy »aki nincs velünk, ellenünk van«, pedig ez Rákosi híres álláspontja volt. Ugyanezt elmondhattam volna az ellenzéki oldal embereiről is” – teszi hozzá az újságíró.

A téves címre adott reagálásokból úgy látom, hogy az interjúm sajnos olaj volt bal-jobb háború tüzére – és most a baloldal kezdte

– írja Nick Thorpe. 

Arról is írt, hogy közben a telexesek módosították az eredeti címet. „Az új cím, ezt próbálta enyhíteni, valójában azonban szerintem átmentené: »2010 óta kicsit Rákosi Mátyás jellegű a hangulat«. Még hasonlót sem állítottam, és igen sérelmesnek érzem, hogy ekkora badarságot adnak a számba. Megkértem a Telexet, hogy ezt a kis írásomat közölje a honlapján. A kollégák azonban úgy látják, hogy nem követtek el hibát a címadásnál.

Most indítsak helyreigazítási pert?” 

– teszi fel a kérdést az újságíró.

Fotó: Földházi Árpád

Összesen 125 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zétqró kalapincs
2023. január 18. 14:21
A Telex mint irányadó és véleményformáló sajtóorgánum... Hehehe Felvidította a napomat a bácsi, tessék még sok interjút adni nekik....
HZ72
2023. január 17. 15:26
Így jár aki szóba áll ezekkel a komcsi-náci buzi-geci hazaáruló férgekkel. (pl. telex)
Igor Teo
2023. január 17. 01:02
A NER mindig NYER...... hiába kapálóztok
Hydra Esus
2023. január 16. 23:41
Azt sem tudjátok már, miről mit hazudoztok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!