Scholz: Nincs már akadálya annak, hogy Oroszország teljesítse a gázszállítási kötelezettségeit

2022. augusztus 03. 11:52

Befejeződött az Északi Áramlat-1 földgázvezetékhez szükséges turbina karbantartása.

2022. augusztus 03. 11:52
null

Befejeződött az Északi Áramlat-1 földgázvezetékhez szükséges turbina karbantartása, így nincs technikai akadálya annak, hogy Oroszország teljesítse a gázszállítási szerződésekben vállalt kötelezettségeit – jelentette ki Olaf Scholz német kancellár szerdán a karbantartást végző vállalat mühlheimi telephelyén.

A kancellár a több tonnás berendezés előtt tartott tájékoztatóján elmondta, hogy a turbina nem csupán kifogástalan állapotban van, hanem

az összes hivatalos dokumentum is rendelkezésre áll ahhoz, hogy leszállítsák a vezetéket üzemeltető Gazprom orosz állami energetikai óriásvállalatnak.

A turbina használatba vételének jogi akadályai sincsenek, hiszen a földgázkitermelés és a földgázkereskedelem területét nem érintik az Ukrajna ellen indított háborúja miatt Oroszországra kivetett szankciók.

Már csak arra van szükség, hogy az orosz fél oldalán „legyen valaki, aki azt akarja, hogy megérkezzen” a berendezés – mondta Olaf Scholz.

Az Északi Áramlat-1 mindössze 20 százalékos kapacitáson működik, a Gazprom állítása szerint kizárólag a turbina karbantartásával összefüggő műszaki okok miatt.

(MTI)

Nyitókép: MTI

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ThunderDan
2022. szeptember 08. 11:50
Mármint azon túl, hogy ingyenesen öntitek a fegyvereket (+kiképzést, felderítést stb.) az oroszok ellen, illetve hogy a létező összes gazdasági szankciót bevezettétek az oroszok ellen?
ujferi
2022. szeptember 08. 11:49
Nem kell részt venni a saját átverésünkben.
Jaznaju
2022. augusztus 03. 18:34
Bicskanyitogató hozzáállás és kommunikáció. Legalább akkor szerényebbnek kéne lenni, ha gázról van szó...
Zolotarjov
2022. augusztus 03. 17:36
Nem köll az elsietni..:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!