Eladhattak egy EB-selejtező meccset az örmények

2015. november 27. 09:28

Árulók vannak a csapatban, eladták az Albánia elleni selejtező meccset – jelentette ki az örmény futballszövetség elnöke. Ha bebizonyosodik, hogy az albánok vették meg a mérkőzést és így törlik a meccs eredményét, akkor Dánia egyenes ágon mégis kijuthat a franciaországi EB-re.

2015. november 27. 09:28

Az örmény ARKA hírügynökségnek nyilatkozott az örmény futballszövetség elnöke arról, hogy az örmény nemzeti válogatott néhány játékosa eladta az október 11-i selejtezőt. A mérkőzés 3-0-ás albán sikerrel zárult, a meccsen egy öngólt lőttek az örmények.

Ruben Hajrapetyan nem árulta el azoknak a játékosoknak a nevét, akik eladhatták a mérkőzést, de amint újabb bizonyítékok kerülnek elő, nyilvánosságra fogja hozni. Sajtóinformációk szerint négy játékos fejenként ötszázezer eurót kapott a meccs eladásáért. Az albánoknak azért volt fontos a mérkőzés, mert a győzelemmel másodikok lettek a csoportban, így egyenes ágon juthattak ki az Európa-bajnokságra – történetük során először.

Hajrapetyan elmondta: mindent meg kell tenniük, hogy kivezessék a csapatot ebből a válságból. Hozzátette: a csapat nagyon súlyos morális és pszichológiai problémákkal küzd, néhány játékos egyszerűen nem akart játszani. „Természetesen nem úgy értem, hogy minden játékos, de a futball egy csapatjáték, így sürgősen megoldást kell találnunk a problémákra” – fogalmazott. A futballszövetség elnöke hozzátette: fő feladatának tekinti, hogy megtisztítsa a csapatot azoktól a játékosoktól, akik képesek elárulni a hazájukat.

Az UEFA egyelőre nem nyilatkozik

Már a mérkőzés másnapján egyes médiumokban megjelent, hogy csalás lehetett a mérkőzés, akkor azonban még nem volt erre semmilyen bizonyíték. A mérkőzés előtt több nemzetközi fogadóirodában nagyon hirtelen változott meg az albán győzelem oddsa a meccs előtt, ez keltette fel több oldal figyelmét. Az UEFA egyelőre nem nyilatkozott az üggyel kapcsolatban. Korábban annyit reagáltak, hogy nem kommentálnak egyedi mérkőzéseket.

Ha bebizonyosodik, hogy a mérkőzést eladták, a meccset pedig az albánok vették meg, akkor törölhetik az eredményt és Dánia annak ellenére, hogy az EB-pótselejtezőn kikapott Svédországtól, mégis kijuthat a franciaországi EB-re egyenes ágon csoport másodikként. A dánok az eredményeik alapján az albánok helyére, a negyedik kalapba kerülnének.

Az albánoknak már korábban is volt egy gyanús mérkőzésük: a közösségi médiában az a hír terjedt el még korábban, hogy az ország nemzeti csapata hazai pályán nem véletlenül szenvedett 2–0-s vereséget Szerbiától. Az akkori pletykák szerint az albán játékosok a saját vereségükre fogadtak.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szvidrigajlov
2015. november 27. 17:22
Tévedés. Nem bunda volt. Politika! Az albánok megölték az azeri baltást, ezért az örmények rúgtak egy öngólt.
GV0917
2015. november 27. 15:23
A paraszti közbeszédben elterjedt a vélekedés, hogy a zsidó csavaros észjárású és becsapja a partnerét... Ám az európai népek között az a mondás járta, hogy egy görög becsap tíz zsidót..míg egy örmény száz görögöt!!! Na most lehet ezen csodálkozni?
foxi
2015. november 27. 13:01
Természetesen az utolsó percben rúgott török gól, na meg a Lettország - Kazahsztán 0-1 nem gyanús senkinek.
még fokozza
2015. november 27. 12:42
Nekem a focisták a példaképeim! 444 éve arról álmodom, hogy egyszer kijutunk valahová! és kilyukadunk valamibe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!