Per lesz az ingyenbuliból

2014. január 27. 15:47

Bíróságon támadja meg az Egyenlő Bánásmód Hatóság döntését az a szórakozóhely, melyet elmarasztaltak, amiért a nőket ingyen, a férfiakat viszont csak belépő kifizetése ellenében engedte be.

2014. január 27. 15:47

A Doboz nevű szórakozóhelyet még az ősszel marasztalta el az Egyenlő Bánásmód Hatóság, diszkriminatívnak minősítve azt a gyakorlatot, hogy a nők ingyen mehetnek be, míg a férfiaknak belépőt kell fizetniük.

A Doboz bíróságon támadta meg a döntést. Korábban azzal védekeztek, hogy nem akarják, hogy sorbaállás közben lökdössék a nőket, most pedig hozzátették: a nők egyébként is kevesebbet keresnek, így jogosan részesítik őket előnyben.

Arra az alkotmányos rendelkezésre is hivatkoznak, miszerint a jogszabályokat azok céljával, valamint a közerkölccsel és a józan ésszel összhangban kell értelmezni.

Az Index szerint az egyetlen valódi ütőkártya a Doboz kezében egy eljárási hiba, ugyanis az EBH tárgyalás megtartása nélkül hozta meg az elmarasztaló döntését.

A bíróság nem függesztette fel az EBH döntésének végrehajtását, de ennek nincs különösebb jelentősége, a Dobozba ugyanis továbbra is ingyen mehetnek be a nők. A hatóság csak akkor ellenőrizhetné ezt, ha a kérelmező Teczár Szilárd ezt is kifejezetten kérte volna.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2014. március 01. 00:29
A nők nem keresnek kevesebbet. Ha igaz lenne ez a mantra és a nőket ugyanabban a munkakörben ugyanazért a munkáért olcsóbban lehetne alkalmazni, akkor nőket alkalmazna minden cég. De ez egy mese. Abban meg mi a probléma, ha a nő utcaseprő közmunkás kevesebbet keres, mint a férfi miniszterelnök? Aztán meg még ha igaz is lenne, de persze ugye nem az, akkor is csak legfeljebb arra lenne érv, hogy a nők olcsóbban vehessenek jegyet. Az ingyenesség logikája alapján a nők semmit nem keresnek. Erre a szórakozóhelyre én mindenesetre soha a büdös életben nem veszek jegyet. S nem azért , mert nő vagyok, hanem mert valóban diszkriminatív. De nem csak, hogy diszkriminatív, még nekik is áll feljebb.
tapsihapsi
2014. március 01. 00:29
mecsoda baromság! ez azért van hogy minnél több nő menjen bulizni így javuljon az ivararány a bluliban ami ugye vonzza a férfiakat...
tapsihapsi
2014. március 01. 00:29
de ez NEM BAJ!!! mint hapsi mondom
ns222
2014. március 01. 00:28
Van barátnőm ( most voltunk 1 évesek ), mégis egyetértek ezzel a Szilárd gyerekkel. Én szívesen meghívom a barátnőm erre-arra, de legyen ez az én döntésem. Sajnos sok nő úgy gondolja, hogy minden ingyen jár neki, mert nő. Miközben ugyanúgy dolgozik, mint mi férfiak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!