Nyár végére készül el a Károly körút

2011. május 24. 16:19

A nyár végén fejeződhet be a felújított Deák Ferenc tér és a Károly körút műszaki átadás-átvétele, közölték a projekt bejárásán. Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezetője arról is beszélt, tervezik a villamosközlekedés visszavezetését a Bajcsy-Zsilinszky útra a Nyugati pályaudvar érintésével a Lehel térig.

2011. május 24. 16:19

Vitézy Dávid a Budapest Szíve program két eleme, a Március 15.-e tér, illetve a Károly körút felújításának bejárásán elmondta, a nyár végén fejeződhet be a felújított Deák Ferenc tér és a Károly körút műszaki átadás-átvétele, amellyel lezárulhat a projekt. A Március 15.-e tér északi oldalán június végén fejeződhet be a projektzárás - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója.

Koszorú Lajos, a két projekt vezető tervezője a Károly körút és a Deák tér térségének nemrég elkészült átépítésével kapcsolatban kiemelte, hét új zebrát alakítottak ki, így összekötötték a VII. és V. kerületet, a villamos sínek, és az út közötti zöld felület pedig nem csak esztétikailag fontos, hanem funkciója is van: sokkal jobb lett a klíma.

Vitézy Dávid a téren történt változásokkal kapcsolatban kiemelte, hogy a 47-es és a 49-es villamosok végállomásától a vágányok pár métert tovább futnak. Ez azt jelzi, hogy a BKK tervezi a villamosközlekedés visszavezetését a Bajcsy-Zsilinszky útra a Nyugati pályaudvar érintésével a Lehel térig.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!