Love Parade: Isten méltó büntetése

2010. augusztus 09. 08:06

Salzburg püspöke szerint a duisburgi szerencsétlenség Isten büntetése volt, mert a Love Parade bűnbe vitte az embereket.

2010. augusztus 09. 08:06

„Isten szeretetből büntet” - írta Andreas Laun, Salzburg püspöke online-prédikációjában, amiről a hvg.hu számolt be. „Az áldozatok iránti együttérzés egy dolog, a másik, hogy felismerjük: a Love Parade visszataszító és beteges mivolta mellett objektíve nézve is lázadás a teremtés és az isteni rend ellen. Így bűn és bűnre való csábítás” - fejtette ki álláspontját a püspök. „Azok az emberek, akik részt vettek a Love Parade-on, Isten ítélőszéke előtt felelnek, ugyanúgy, mint mindenki más, és megítéltetnek, ugyanúgy, mint mi mindnyájan. Imádkozzunk értük és kérjük Istent: könyörüljön meg rajtunk!”

Laun prédikációja felháborodást keltett világszerte, a sajtó szerint a püspök az áldozatokat méltónak találta a bünhődésre. Másnap Laun megvédte álláspontját. Azt mondta, félreértették mondanivalóját és a szenzációhajhász média kiforgatta szavait.

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gabor.kovats
2010. augusztus 10. 18:54
Miért ne mondhatja el egy katolikus püspök a véleményét??? Jellemző egyes emberek mérhetetlen korlátoltságára, szellemi szinvonalára az az ocsmány szöveg, amellyel nemtetszésüket fejezték ki. De egyébként gondoljunk a Bibliában leírt Szodoma elpusztítására!!!! Miért ne lehetne igaza a püspöknek??? Természetesen az istentagadó ballib média is azonnal támadásba lendül... Miért védik annyira a homoszexuálisokat??? A homoszexuális párkapcsolat pedig fajtalanság, mivel a párkapcsolat alapvető célját, az utódok nemzését nem teszi lehetővé, ami az emberi faj fenntartásának alapvető feltétele!!!!
==T==
2010. augusztus 10. 15:58
A Püspök Úrnak alapvetően igaza van a történtek erkölcsi megítélése kapcsán, de hogy az Úr büntetése volt-e, azt nem tudom.
Rothmüller Mortizár
2010. augusztus 09. 15:09
mit sipítozik az aki nem hisz istenben? aki szerint nincs isten - és isteni tanítás - az miért foglalkozik azzal, hogy mit mond egy pap/lelkész. ha engen nem érdekel a vallás, nem úgy élem az életem ahogy azt egy hívő akkor ne sipítozzak ha kiutálnak a templomból.... ...és viszont. mondjuk ne akarjanak a mormonok a lakásomban megtéríteni, mert el lesznek zavarva haza.
adam
2010. augusztus 09. 12:00
Azért kedves mandiner érdemes lenne kicsit, csak egy kicsit utánajárni egy hírnek mielőtt átveszitek valamelyik ballibant trágyadomb hazugságait.. legtöbbször ugyanazzal a feldített hazug címmel, olykor még rákonrtázva is egy kicsit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!