Újabb vonalakat nyitna újra a VEKE

2010. június 21. 15:26

Újabb vasúti mellékvonalak megnyitását és a korábbinál utasbarátabb menetrendeket tart szükségesnek a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület. Az egyesület Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszterhez írt nyílt levelében üdvözli a tervezett öt mellékvonal újranyitását.

2010. június 21. 15:26

A nyílt levélben a VEKE üdvözli, hogy a kormány a nyár folyamán négy vasútvonalon kívánja újraindítani a személyszállítást, egy vonalszakaszon pedig visszaállítani a minden napra kiterjedő üzemet. Ugyanakkor felhívják a figyelmet arra: nem szabad elkövetni újra azokat a hibákat, amelyek korábban a mellékvonalak kudarcához vezettek. Biztosítani kell a csatlakozásokat a vasúti fővonalakhoz és a buszokhoz, a korábbi rossz menetrendek és a hiányzó átszállási lehetőségek helyett.

Az egyesület álláspontja szerint indokolt és szükséges további vonalak újranyitása is. Ezek közül legfontosabbnak tartják a Székesfehérvár-Sárbogárd vasútvonal megnyitását, illetve az Aszód-Vác vonal teljes szakaszán a közlekedés visszaállítását, de kiemelik az Almásfüzitő-Esztergom és a Godisa-Komló közötti személyszállítás újraindítását is. A VEKE bízik benne, hogy a mellékvonalak menetrendjével, állomásaik rendbetételével és a továbbiakban megnyitni javasolt mellékvonalakkal kapcsolatos felvetéseiket a minisztérium támogatja.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!