Felmérés: Budapest a feltörekvő Európa leginkább „üzletbarát” városa

2020. június 25. 10:15

Újabb nemzetközi elismerést kapott a magyar gazdaság: ezúttal az Emerging Europe portál által végzett felmérésen lett a „feltörekvő Európa” leginkább üzletbarát városa, maga mögött hagyva a régiós vetélytársakat.

2020. június 25. 10:15
null
Bakajannisz Péter

Az Emerging Europe portál 70 globális lokációs szakértőt és közvetlen külföldi befektetési (FDI) tanácsadót kért fel a világ összes részéről, hogy mérlegeljék a feltörekvő Európa 75 városának versenyképességét. Vagy nemzeti fővárosokról, vagy több mint 200 ezer lakosú városokról volt szó a kutatásban.

„Budapest egy csodálatos város, nagyszerű üzleti ökoszisztémával és az innovatív ötletek hosszú múltjával rendelkezik”, vélte Andrew Wrobel, az Emerging Europe alapító partnere. „Hihetetlenül erős márkája van, és nem meglepő, hogy a felkért szakértők felismerték ezt”, tette hozzá. 

Prága a második helyen végzett és a tavalyi nyertes Varsó a dobogó legalsó helyére csúszott vissza, miközben a negyedik és ötödik helyen Ljubljana és Pozsony végzett.

Nem ez az első elismerés, amelyet a magyar főváros kapott az utóbbi években. Két évvel ezelőtt a Movinga kutatása kimutatta, hogy Budapest sokkal többet kínál a munkavállalóknak, mint más nyugat-európai városok, például Brüsszel, miközben egy brit elemzés szerint a magyar főváros a legjobb város egy start-up indításához a brexit után, ráadásul a European Best Destination (EBD) európai turisztikai szervezet szerint Budapest a legjobb európai úticél 2019-ben. 

A kutatás nyolc kategóriában mérte a városok üzleti ökoszisztémáját, amelyek a márka, az önkormányzati támogatások, a gazdasági potenciál, az üzleti környezet, a tehetség, az intelligens városfejlesztés, az infrastruktúra és összekapcsolhatóság illetve az életminőség.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dick52
2020. június 30. 15:25
Azon túlmenően, hogy Budapest az ország fővárosa. Mégis mire legyünk büszkék? Mondjuk 200 km. -re északkeletre, vagy délre? Majd ugrálunk örömünkben, hogy de jó nekünk! Ez tényleg egy Budapestország és Magyarország a fővárosa.
jeti
2020. június 30. 15:25
"Felmérés: Budapest a feltörekvő Európa leginkább "üzletbarát" városa" - Meddig????
westend
2020. június 30. 15:25
"az intelligens városfejlesztés" - és ennek a moslékkoala hatalomátvételével vége is.
benedek77
2020. június 30. 15:24
Ja, mert ha pénzed van, itt bármit megtehetsz.:-) Bármilyen szabályt megszeghetsz, bármilyen disznóságot elkövethetsz, ha a megfelelő embereknek csúsztatod a lét, se a rendőrség se senki az ég egy adta világon nem csesztet. A baromi ólcsó munkaerőről nem is beszélve... Hajrá magyarok!:-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik