Változások

Kerékpárosbaráttá teszik Párizs híres tereit

2016. március 31. 10:30
Anne Hidalgo párizsi főpolgármester tervei szerint a jövőben a kerékpárosoknak és a gyalogosoknak biztosítanak elsőbbséget Párizs hét híres terén; 50 százalékkal növelik mozgásterüket.

Párizs hét híres terét készülnek átalakítani a közeljövőben, hogy nagyobb mozgásteret biztosítsanak rajtuk a kerékpárosoknak és a gyalogosoknak, és több legyen a zöld terület. A francia főváros bővelkedik a tágas terekben, a gyalogosoknak azonban gyakran rengeteg forgalmi sávon kell átverekedniük magukat ahhoz, hogy keresztüljussanak rajtuk és kerékpárutak hiányában a biciklisek számára is igazi rémálom olykor az átkelés – írta a Phys.org tudományos-ismeretterjesztő portál.

Párizs főpolgármestere, Anne Hidalgo kedden jóváhagyott új terve „a kerékpárosoknak és a gyalogosoknak biztosít elsőbbséget”, 50 százalékkal növeli mozgásterüket. Az átalakítandó terekre – köztük a Bastille, a Panthéon és a Madeleine térre – ivókutakat és több növényzetet is telepítenének.

Nem ez az első környezetbarát intézkedés

A környezettudatos Hidalgo az elmúlt időszakban több intézkedéssel is igyekezett zöldebbé tenni a francia fővárost, ahol a levegőszennyezés mára jelentős problémává vált. Tavaly márciusban a francia hatóságok rövid időre leparancsolták a párizsi utakról az autósok felét szmogriadó miatt. Hidalgo januárban bejelentette, hogy áprilistól kezdve minden hónap egyik vasárnapján lezárják az autós forgalom elől a Champs-Elysées sugárutat és minden második párizsi park 24 órán át lesz nyitva.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés