Magad, uram

2015. május 5. 9:18

Somodi Géza
Kisalföld
A csoport kirakott az utcára egy GPS-szel ellátott csali biciklit azzal a céllal, hogy aki elviszi, azt el lehessen kapni. Ez a csapat, ahogy mondani szokás, társadalmi igényt elégít ki.

A csoport kirakott az utcára egy GPS-szel ellátott csali biciklit azzal a céllal, hogy aki elviszi, azt el lehessen kapni. A biciklit ellopták, Tomcat a társaival együtt pedig elment az elkövetőhöz, hogy visszaszerezze azt. Az tolvaj azt állította, hogy már eladta a bringát, mire a tolvajkergetők a gyanú szerint alaposan helybenhagyták. A tettesből lett áldozat 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett és rendőrségi feljelentést tett.

Az a helyzet, hogy ez a csapat, ahogy mondani szokás, társadalmi igényt elégít ki. Azaz egyes esetekben megkeresi a bűncselekmény elkövetőjét, sajátos eszközökkel persze. Ami a rendőrségnek nem mindig sikerül az ő eszközeivel. Akinek már lopták el biciklijét, tudja, miről beszélek. Inkább lebeszélik az embert a feljelentésről, mintsem tegyenek valami hatékony lépést a tettes felkutatására. Tudom, a törvényesség időnként gát ebben. De egy csali biciklit talán törvényesen is ki lehetne tenni. És pofozkodni nem kell okvetlenül.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 19 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A demokrácia etalon országában csali auto van.
Ennek működését gyakran lehet nézni a CBS-Reality televízión.

Két éve lopták el a biciklimet az állomási biciklitárolóból, ami egy fedett, zárfelrakásra alkalmas vas állvány sor a vágányok mellett, a másik oldalon zöldséges, kerthelyiséges kocsma, szóval, nem néptelen hely.
Az egyszeri cca. 60.000.- Ft-os kárt még kibírtam, de a második már sok lenne, van azóta másik biciklim, igaz, nem volt szívem az előzővel azonos minőségre, ez gyengébb, de ha ripsz-ropsz elvinnék, azt már nehéz lenne egyszerűen tudomásul venni.
A faluban vásárolni még merem használni, mert nem órák hosszat van a drótcsacsi kikötve és a boltból jönnek-mennek a népek, míg maga az állomási biciklitároló cca. 20 perceken keresztül néptelen.
Aki ellopta, sokat mondok, kapott érte 15.000.- körül. A szerényebb új nekem 50.000.-volt. A rendőrség nem lehetett volna előzékenyebb, de ettől még az én életminőségem drasztikusan romlott, kivisznek éppen, még haza is hoznak, de a bicaj nagyobb függetlenséget adott, sokkal többet mentem be Pestre, ami nagyon jó volt.
Jó lenne, ha legalább ezeket a vasút melletti tárolókat valahogy biztonságosabbá lehetne tenni.

"Akinek már lopták el biciklijét, tudja, miről beszélek."

Nekem lopták el, a saját zárt udvaromból. Nem örültem, mert egyben volt, beállítva, megszokva, felszerelve. Azt sajnáltam inkább. De tonképp leszartam. Mindig a bringám mellett vagyok, vagy a canga elzárva a garázsban.

Namost, a GPS csak veszi a jelet, nem adja. Az a misztikus megérzésem, hogy valami mást tettek a bicajba.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés